Vilka olika typer av handverktyg?

Oavsett om du är en erfaren snickare eller helt enkelt en gör-det-själv hemma snickaren behöver du en arsenal av handverktyg för att utföra en rad olika uppgifter. Vissa handverktyg är häftklamrar av någon verktygslåda värdig även för de minsta jobb, medan andra är mer dunkla och uppgiftsspecifika, oavsett vilket jobb du planerar att ta itu med, bör du räkna med att investera i en kvalitet som av handverktyg som kommer praktiskt i många situationer.

Den kanske vanligaste och välkända av handverktyg är hammaren, som är avsett att köra naglar, sönder material eller bända spikar ut eller styrelser. Det är ett mångsidigt verktyg som kan utföra många uppgifter, men tänk på att investera i den rätta. Hammare finns i olika längder, som är avsedda för olika jobb. Oavsett hammare du bestämmer dig för, se det är en välbyggd ett stycke hammare eller en tvådelad hammare med huvudet stadigt fast på handtaget.

Andra vanliga handverktyg ni förmodligen redan är bekant med är skruvmejslar. Dessa kommer i olika storlekar också, och oftast finns i två olika standarder: Phillips-stil huvudet eller platt huvud. Som namnet antyder, är skruvmejslar används för att driva skruvar i olika typer av material.

Många sågar hittar du i workshops i dag drivs och motor, hand sågar finns fortfarande värdefulla handverktyg som bör finnas i varje TUSENKONSTNÄR s darra. Otaliga sorter av hand sågar finns, och vissa sågar är konstruerade för att skära igenom vissa material-till exempel är en bågfil för att skära genom metall och snitt i tryck stroke snarare än baksidan stroke, vilket är vanligt bland trä sågar.

Vissa handverktyg är mindre glamorösa än de som nämndes ovan, ett måttband kan visa sig ovärderlig, dock, och bespara dig besväret med skärbrädor på fel längd. Det är användbart på många olika situationer där du måste mäta material eller utrymme i ditt hem. Tänger kan nypa och dra fast bultar, böjda metall eller annat material som kräver ett fast grepp handen inte kan ge. Avbitare är frälsare elektriker överallt och gör skära tråd extremt lätt. De tillåter också elektriker band trådar av sin hylsa, utsätta metall trådar inuti.

handverktyg du behöver beror på vilka jobb du tänker ta itu med. En elektriker kanske inte behöver samma verktyg en woodworker behöver, så se till att överväga vilka dina behov kommer att bli. En woodworker kan behöva stämjärn, men en elektriker förmodligen inte. Omvänt kan en elektriker behöver en voltmeter, men en woodworker förmodligen inte. Välj din handverktyg noggrant för att undvika att spendera pengar på verktyg du kommer inte att använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.