Vilka olika typer av cement?

det första är det viktigt att förstå att cement är bara en ingrediens i betong, dessa två termer är inte synonymer. Betong är en blandning av vatten, någon typ av samlings-som krossade stenar eller sand-och cement, som fungerar som ett bindemedel för att hålla allt material på plats när härdad. Uppgifter tyder på att de gamla romarna var de första att använda betong blandningen i konstruktion och strukturer som Pantheon står som bevis på framgången för sin uppfinning.

Mortel, i dess mest allmänna och grundläggande form, är kallat Portlandcement, eller typ en cement, och skapas genom att bränna kalksten med andra material vid 1450 grader Celsius. Resultatet är då mark för att producera ett fint pulver, som blir en av komponenterna i betong. Men att ändra storleken på de andra material i brända blandningen ger flera olika typer av Portlandcement, varje typ som har unika egenskaper och styrkor. Den typ av murbruk som används för att bygga en struktur bör väljas utifrån den struktur: s syfte och miljö.

Eftersom strukturer har olika kemiska och fysiska krav, åtta olika typer av Portlandcement tillverkas. Dessa åtta typer endast omnämns som typ ett, typ två, typ tre, typ fyra, typ fem, och typ en-A, typ två-A och Typ tre-A. Typer ett genom fem är helt olika, medan typ en-A, två-A, och tre-A är modifierade versioner av sina kollegor.

De första fem olika typer av murbruk skall först diskuteras, liksom deras förslag på användning. Typ en cement passar de flesta grundläggande konstruktion användningsområden. Typ två är bäst för strukturer som byggts i varma miljöer, eller i mark eller vatten med hög sulfat. För projekt som kräver styrka i ett tidigt skede, Typ två är idealiskt eftersom det ger mer styrka inom en vecka än de andra typerna. Typ fyra är lämpligt för att begränsa temperaturer orsakade av fukt och används därför i massiv betong företag, t. ex. dammar. När mark och vatten är hög i kemikalier bör Typ fem användas eftersom den är tillverkad för att motstå kemisk erosion.

Den sista tre typer av murbruk är känd som luft-fångas cement, eftersom de har mikroskopiska luftbubblor har till sina blandningar för att öka hållbarheten hos betongen. Air-fångas cement är särskilt användbara i miljöer som har repetitiva fryser. Typer en-A, två-A, och tre-A har liknande egenskaper typer ett, två och tre, luften, fångas cement helt enkelt innehålla luftbubblor.

Det finns också variationer på dessa åtta typer av murbruk som påverkar färgen på den resulterande betong. Till exempel kan vita Portlandcement göras genom att lämna ut råvaror som järn och mangan, som ger konkreta sina traditionella grå färg. Men de åtta viktigaste typer av betong och deras grundläggande skillnader har beskrivits ovan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.