Vilka olika typer av Scaffold?

Innan förklarar olika typer av byggnadsställningar finns tillgängliga är det viktigt att förstå vad en Ställningen är. Byggnadsställning hänvisar till en specifik typ av montering struktur, vanligen temporärt, som används för att stödja arbetstagare och material medan de bygga eller reparera en struktur. Byggnadsställningar innebär kraftiga anslutningar till bågar och plankor med bultar och koppel, som kommer i många former, beroende på storleken och formen på den önskade ramen för schavotten.

För att försäkra säkerhet, en klätterställning bör alltid monteras i enlighet med tillverkarens instruktioner och ställningen planen. Varje person gör byggnadsställningar arbetar mer än tolv fot (ca 3,7 meter) över marken skall ha en utbildning och kompetens certifikat. Det kan vara farligt att arbeta på en byggnadsställning. Förutom de uppenbara risken för fall, personskador och olyckor kan också inträffa att arbeta för nära kraftledningar, blandning och matchande schavotten komponenter schavotten kollaps och fallande föremål.

När man väljer en byggnadsställning, det angivna byggnadens konstruktion , form och placering bör övervägas liksom ställningen förmåga att anpassa sig till konstruktionens kontur, särskilt om en modulär ställningen är under övervägande. Dessutom de ändamål för vilka ställningen kommer att användas bör övervägas.

Vissa typer av ställningen omfattar (1) den oberoende eller fågelbur byggnadsställning, (2) den enpoliga schavotten, (3) suspenderat eller swingstage, byggnadsställning, (4) den cantilever schavotten, och (5) den väggupphängning schavotten.

oberoende eller fågelbur klätterställning består av fler än två rader av vertikala stolparna eller normer, förbundna genom horisontella bitar, eller huvudbok och transoms. Det är avsett för användning på en nivå bara, som vid arbete på ett tak.

enpolig klätterställning innehåller en enda rad av standarder, och är helt beroende av organisationens struktur mot vilken den är placerad för stöd.

tillfälligt eller swingstage klätterställning kan vara antingen höjas eller sänkas eftersom den har en svävande plattform. Dessa typer av byggnadsställningar i allmänhet förknippas med den typ fönster brickor

En cantilever klätterställning är en som är knuten eller stöds endast på en sida.

En ingenjör bör utforma väggupphängning klätterställning och dess försörjning. En säker utrustning för tillträde och utträde bör införas för personer som installerar en väggupphängning ställningen. Detta system kan inkludera horisontella komponenter som stöds av golv av byggnader eller andra konstruktioner.

Det finns varianter av många av de olika typer av byggnadsställningar. Välja lämpliga ställningen för jobbet bör ske med försiktighet, eftersom ett liv skulle kunna bero på det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.