Vilka faktorer påverkar en Pipefitter Lön?

En pipefitter lön påverkas av fyra olika områden: ekonomiska förutsättningar, erfarenhet, utbildning och lokal efterfrågan. En pipefitter är en skicklig tradesperson ansvarar för att skapa, montering, installation, och underhåll av mekaniska rörsystem. Det är viktigt att notera att en pipefitter är något helt annat än en rörmokare. Dessa yrken arbetar båda med rör och flytande system, men varje jobb har mycket olika uppgifter och krav.

Pipefitters arbeta med projekt för lokala myndigheter, kommersiella fastighetsägare, och fabriker. Det finns två typer av projekt som kräver pipefitters: på lång sikt och underhållsarbete. Nybyggnation projekt tenderar att vara ganska omfattande och långsiktiga projekt med multimiljon dollar budgetar. Dessa projekt är knutna till den rådande ekonomiska förhållanden.

I en ekonomisk nedgång, minskar försäljningsintäkterna minskar, och de flesta organisationer och regeringar utgifterna till lägsta möjliga nivå. Pipefitter lönenivåer är ofta högre för byggprojekt än för renoveringar. Konsekvens, produktivitet och effektivitet är alla bättre när samma hantverkare används för ett helt projekt. Bonus för längre arbetstid och helgarbete är vanligt, särskilt för projekt på en strikt tidsgräns.

högre grad av erfarenhet, desto högre en pipefitter lönenivå. I hantverk, kan en erfaren pipefitter utföra uppgifter vid dubbla hastigheten av en lärling, och en genomgående hög kvalitet. Många företag tilldela extra ansvar och en högre pipefitter lön till kandidater med många års erfarenhet.

Det finns två nivåer av utbildning för pipefitters: grund-och master certifiering. Den grundläggande certifieringen är klar under en standard lärlingsutbildning och ofta kompletteras med två eller tre år av community college utbildning. Många länder kräver pipefitters att slutföra ett licensprogram. Stambrev program finns tillgängliga på deltid och omfattar projektledning, lärlingar utbildning, och därmed förknippade färdigheter.

lönenivån för en certifierad mästare pipefitter är avsevärt högre än för någon med grundläggande pipefitting certifiering. Fördelen med en mästare pipefitter från arbetsgivarens perspektiv är företaget kan hyra lärling arbetstagare att slutföra standard uppgifter. Denna ytterligare kompetens är väl värd en högre lön.

Som med alla varor, utbud och efterfrågan har en tydlig inverkan på nivån på pipefitter lön som erbjuds i en viss region. Företag som är belägna i städer med en hög grad av arbetslösa pipefitters kan anställa kompetent personal till en lägre lön än platser där pipefitters är svåra att hitta. I dessa städer, företag måste erbjuda en högre lön för att locka pipefitters.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.