Vilka är de olika typerna av tätning?

Olika material ofta kräver olika tätningsmedel, så det borde inte komma som en överraskning att det finns flera typer tillgängliga. De flesta varierar beroende på det material de är bäst på försegling, som normalt omfattar material som finns kring ett typiskt hushåll. Några av de vanligaste typerna av tätningsmedel på marknaden omfatta de för däck, betong, kakel injekteringsbruk, och väggar.

En kortlek tätningsmedel är normalt bäst för utvändig trä. Dess specialitet är att förbättra hållbarheten av trä och samtidigt bekämpa förfallet med tiden. Det är oftast uppenbart så att den naturliga skönheten i träet kan lysa igenom. Inte bara däck tätningsmedel normalt skydda virket från vatten skada, såsom mögel, men de bör också vakta det från solskador. En genomträngande däck tätningsmedel absorberas i materialet, medan en filmbildande tätningsmedel skapar en barriär runt i skogen.

Betong tätningsmedel arbeta på liknande sätt som de som är avsedda för däck, men de fungerar bäst på betong. Även betong vanligtvis varar länge, innebar ett tätningsmedel bara för detta material kan förlänga dess livslängd ännu mer. En av de viktigaste punkterna i ett konkret tätningsmedel är att skydda den från extremt väder, som expanderar och sprickbildning som smälte is och regn ofta orsak. Den kan också skydda betong från salt, kemikalier och fläckar. Sådana tätningsmedel kan vara klart eller färgat, och ofta är antingen petroleumbaserade eller vattenbaserade.

En del husägare väljer att sätta i sina egna plattor, eller åtminstone utföra underhåll på det själva. De som väljer att göra detta är normalt rekommenderas att täta fogen mellan plattorna. Det finns tätningsmedel speciellt för detta ändamål och de har vanligtvis är kända för att hålla injekteringsbruk söker nya och attraktiva. Vissa injekteringsbruk tätningsmedel utföra grundläggande uppgift är att skydda området från fläckar och mögel, och kan sprutas på ytan. Å andra sidan, några tunga, kan dyrare typer skydda injekteringsbruk från allvarliga fläckar, typ fett.

Tiny sprickor i en vägg kan ofta fastställas med ett polyuretan tätningsmedel. Denna typ av tätningsmedel har i regel konsekvent spackel, och är känd för att expandera snabbt efter applicering. Lyckligtvis är det också både flexibel och elastisk och kan skydda väggar från vattenskador.

Nästan varje kittet kräver användarna att se till att ytan är ren och torr innan produkten. Även de flesta tätningsmaterial tillverkare meddela att fogmassa skall tillämpas i en undanskymd test plats först för att undvika oavsiktlig färgning av området. I själva verket, läser instruktionerna på tuben eller flaskan normalt är ett bra första steg för de flesta projekt hem förbättring med tätningsmedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.