Vilka är de olika typerna av Brick?

Tegel finns i alla former och storlekar, och är gjorda av många olika typer av material i olika sätt att tillverka. Varje typ av tegel har sin egen fördel och nackdel, så när du startar ett projekt hem förbättring eller försöker göra reparationer kan det vara skrämmande att räkna ut exakt rätt typ av tegel ska användas. De vanligaste typerna av tegel i dag är gjorda av lera, och de kan tillverkas i en mängd olika sätt.

Alla former av tegel ursprungligen handgjorda, daterade så långt tillbaka som 7. 500 B. C. Handgjorda tegel byggmaterial var vanliga fram till den industriella revolutionen, när processen vände sig till mekanisering. Indianapolis Motor Speedway, byggt 192C var ursprungligen belagd med skiffer tegel. Under samma period fanns det en ökad efterfrågan på snabba och prisvärda bostäder i USA, i större städer i synnerhet. Brick fabriksindustrin var på en all time high, och på senare år antika tegelstenar från den tiden har blivit ett samlarobjekt, med gamla Chicago tegel i särskilt varma efterfrågan.

När tekniken förändras, tegel tillverkning använt sig av nyare metoder. Pressad lera tegel är en typ av tegel tillverkas av lera som blandas med vatten, och med hydrauliska maskiner de pressas in i ett stål form för att ge en enhetlig form. Leran blandas ofta med en andel av sand, som minskar den slutliga produkten kommer att krympa. Efter att pressas in i formen, är leran tegel sedan avfyras i en ugn vid en temperatur långt över 1. 000 grader Fahrenheit (537,8 grader Celsius).

En liknande stil av brända leran tegel är ett torrt trycks tegel. Processen för att göra torra pressas metoden kräver längre tillagningstid i ugnen och mer tid pressas in i formar, vilket resulterar i en mer tydlig, mer hållbara färdig produkt. Denna typ av tegel är vanligtvis dyrare på grund av den teknik som används.

Face tegel är en annan speciell typ av tegel, gjord speciellt för exteriörer som kommer att ses av allmänheten. Face tegel tar utseende och färg i särskild uppmärksamhet, och det är därför som kalciumsilikat tegelstenar är ganska populära. Kalciumsilikat block tillsätta kemikalier för att öka hållfastheten och minska härdningstid, men innehåller även tillsatser för att ändra färgen på tegel. Kalciumsilikat tegelstenar kan göras på ett stort antal färger, från det traditionella röda till vitt och till och med pastell. Dessa tegelstenar i allmänhet är mer enhetliga i storlek och form, och är grövre i handen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.