Vilka är de olika fossila bränslen effekter?

Vare sig de är politiska, miljömässiga eller sociala natur, kan fossila bränslen effekter långtgående och har en betydande inverkan på jordens befolkning. Fossila bränslen driver världens ekonomi och ge pengar till fattiga regioner, som är positiva effekter, men vissa säger att de nås till en betydande kostnad. Dessa kostnader har tvingat regeringar och privata företag runt om i världen för att söka efter olika energikällor, av vilka några kan inte komma med dessa negativa fossila bränslen effekter.

En av de mest positiva fossila bränslen effekter kan vara att många av de platser som är rika på olja är fattiga i andra naturresurser. Detta kan bero på att de är belägna i öknar eller regioner kallare i världen, där möjlighet till andra resurser är begränsade. Därför fossila bränslen ofta finansiera sociala program och den privata ekonomin i områden där det finns få andra möjligheter.

En annan av de fossila bränslen fördelar är att de flesta förbränningsmotorer och elektriska anläggningar används denna typ av bränsle i form av bensin och kol respektive. Anledningen till fossila bränslen blev det bästa energikällan är på grund av deras förmåga att omvandla potentiella energi till mekanisk energi. De gör det på ett mycket effektiv ränta och därför använda mindre bränsle per energienhet.

Samtidigt som dessa positiva effekter kan vara mycket bra, särskilt för viss utrustning och regioner, negativa fossila bränslen effekter har en del kring alternativa energikällor. Även om dessa alternativa källor ofta inte producera samma mängd energi, är de ofta förnybar och kan produceras i ett bredare spektrum av platser. De kan också motverka några av de negativa sociala, politiska och miljömässiga fossila bränslen effekter.

De sociala och politiska konsekvenser av fossila bränslen är något samband med varandra. Politiska påtryckningar kring fossila bränslen kan ofta leda till oro, förändringarnas, och till och med krig. Dessa situationer kan leda till extrema sociala problem. Även om ett land är kontant rik, kan leveransen systemet och farliga situationer med social oro, innebär att många människor aldrig få se många av fördelarna med fossila bränslen pengar.

Effekterna av fossila bränslen även negativa effekter på miljön. Dessa innefattar en mängd olika skadliga utsläpp som kommer från förbränningen av fossila bränslen, tillsammans med utsläpp av koldioxid i atmosfären. Dessa utsläpp är ansvariga för dålig luftkvalitet och smog i många områden runt om i världen. Koldioxid har identifierats av många klimatforskare som en viktig faktor för den globala uppvärmningen och en särskilt kraftfull växthusgas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.