Vad som bidrar till Etanol Kostnad?

Etanol kostnad kan fastställas genom att bryta ner de produkter och tjänster som används vid tillverkningen av denna alternativa bränslen. I de flesta fall, skapandet av bränslekategori etanol kräver en stärkelse källa, fabrik, och tillsatser för att omvandla stärkelsen till socker och avlägsna vatten från etanol. Andra bidragsgivare till etanol kostnaderna kan omfatta bränsle transport och underhåll av etanolproducerande anläggningen.

Den vanligaste stärkelse källa som används för framställning av etanol är majs. Corn kan odlas enbart i syfte att framställa etanol eller för både etanol och livsmedel. Det finns ingen skillnad mellan etanol grad majs och majs är godkända för användning som en näringskälla. Etanol kostnad varierar beroende på det aktuella marknadspriset på majs, eller vad annan form av stärkelse används för att framställa etanol bränsle.

Manufacturing anläggningar krävs att omvandla stärkelse från majs eller annan källa, till etanol . Dessa utrymmen kan utrustas med destillerier, gäsningskaren kar och används för blandning. Att önskad effekt av ett sådant bioraffinaderi kan påverka storleken på den utrustning som används för att tillverka etanol. Dessa faktorer måste beaktas vid fastställandet av etanol kostnad.

För att omvandla stärkelse används för att producera etanol i ren alkohol, enzymer och tillsatser behövs. Från och med 2005, ett av de nyaste enzymer som används för att omvandla majsstärkelse att socker var alfaamylas enzym. Andra tillsatser som krävs kan innehålla mikroorganismer att omvandla socker till alkohol och absorberande material för att avlägsna vatten från etanol i slutet av produktionen. Alla dessa material kan bidra till den totala etanol kostnad.

När etanolen har tillverkats, kan biobränsle måste flyttas till en lagerlokal eller en anläggning som används för att blanda etanol med traditionell bensin. Många städer kräver bränsle som skall blandas i en 10% etanol och 90% bensin förhållandet för att minska de växthusgaser som släpps ut från bilar med detta bränsle. Etanolen kan även blandas i förhållandet 85% etanol och 15% bensin, vilket resulterade i vad som också kallas E85 etanol. Resekostnader kan dock påverka kostnaden för etanol.

Produktion av etanol kräver också underhåll av bioraffinaderi. Anställda kommer ofta arbeta för att producera etanol och hålla bioraffinaderi som arbetar med full kapacitet. Underhåll av maskiner som används i varje steg av etanolproduktionen kan behöva systematisk rengöring, reparation och uppdatering för att fortsätta fungera på ett säkert och effektivt sätt. Kostnaderna för sådana underhåll och löner kan också läggas till etanol kostnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.