Vad som används i etanolproduktion?

Etanolproduktion använder majs eller annan stärkelserik spannmål, vatten, enzymer, ammoniak och jäst för att skapa alkohol. Etanol eller säd alkohol, har en mängd olika användningsområden. En av de vanligaste formerna är som en alkoholhaltig dryck. Den kan emellertid också användas som bränsle, råvara eller i hand rengöringsmedel, liksom i andra program. Processen för etanolproduktion går tillbaka flera hundra år. Eftersom år har gått, har även det grundläggande konceptet är detsamma, den övergripande processen ändrats.

Det första steget i etanolproduktion är att hitta en stärkelserika eller socker lastad jordbruksprodukter. Corn används ofta, dock vete, korn, rödbetor och potatis kan också användas. De som skapar etanol betecknas det ursprungliga växtmaterialet råmaterial . Etanolproduktion kan ske i två former: torr malning eller våta. Processerna är desamma med undantag för hur råvaran behandlas innan etanol produktionen.

I torra fräsning, när råmaterial samlas in, det mals till ett fint pulver som kallas måltid . Måltiden blandas sedan med vatten. Den resulterande flytgödsel kallas mash . Mäsken blandas sedan med enzymer och därefter till en spis till vätskeform stärkelsen och att bli av med alla bakterier. Ammoniak tillsättas för att kontrollera pH-värdet och ger kväve till jästen.

När mäsken svalnat, är flera enzymer till för att omvandla stärkelse till druvsocker, en typ av socker som jäst kan konsumera. Då är det skickas till komposter där jäst tillsätts. Jäst äter sockret i mäsken och producerar alkohol och koldioxid som biprodukter. När jäsande är färdig, den resulterande "öl" tas till destillationskolonner var etanolen är skild från drank. Den etanol följt av indunstning tills det är ca 200-bevis.

I en våt kvarn process är den råvara först inlagd i vatten och sur lösning. Detta bidrar till att bryta ner det. Då suspensionen marken för att skilja grodden från kärnan. Efter detta är fiber bort från flytgödsel. Gödselvatten skickas sedan till hydrocykloner i syfte att ta bort stärkelse. Stärkelsen är då fri att omvandlas till socker och jäst till etanol.

Om resultatet av etanolproduktion är att använda etanol som bränsle eller annan användning, har etanol att gå igenom en annan process. Det måste denatureras. Denaturera etanol gör det giftiga för människor. När etanolen är denaturerad det används som bränsle tillsats, för antiseptisk användning, samt för andra ändamål. För att denaturera etanol, lite på en annan produkt, som t. ex. naturliga bensin, skall läggas till.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.