Vad kan jag göra från återvunnet Jeans?

En av de bästa sakerna med återvunna jeans är att materialet från de använda plagget kan användas för att skapa alla typer av funktionella och föremål kul. Medan vissa av de nya skapelser från blå jeans kräver nål och tråd kan andra objekt skapas med inget annat än tyg lim och en sax. Om du har ett par jeans som du vill återvinna, här är några idéer om hur man återanvända denim material till stor fördel.

Även om många människor känner till denim plånböcker som gjordes från återvunna jeans under 1970 och 1980-talen, finns det en modern variant på denna gamla favorit som har fått uppmärksamhet under de senaste åren. Med samma grundläggande principer, kan återvinnas jeans omarbetas i funktionella datorväskor. Fickorna på jeans kan sys i det inre området av säcken, vilket skapar påsar till hus reservbatterier, elektriska kablar, eller en WiFi-kort. Material som samlats in från benen på jeansen kan användas för att skapa fler avdelningar vid behov, samt att sy sektioner som huset stoppning för att skydda den bärbara datorn under transporten.

Återvunna jeans kan också användas för att skapa tillfälliga accenter för middagsbordet. Genom att skära längre delar av materialet och lägga till vissa värmetålig vadd, är det möjligt att skapa överdimensionerad grytlappar som är perfekt för användning under en het gryta. Den grytlapp skyddar finishen på bordet från värmen, ger samtidigt en absorberande yta som förhindrar spill från att fördärva bordet.

Många väljer att göra sina egna dekorativa gåva lådor istället för att köpa nya. Med hjälp av en liten tyg lim, är det möjligt att minska delar av återanvända jeans som passar kroppen och locket på lådorna. Materialet kan hållas på plats med hjälp av tyg lim, vilket i praktiken ger en vanlig box ett öga-tilltalande utseende. Om så önskas kan det denim vara klädd med strass eller rickrack material för att ytterligare anpassa utseende.

I en liknande ansökan, kan återvinnas jeans användas för att skapa intressanta tavelramar. Med hjälp av billiga ramar inköpta på en lågpriskedja, ta bort stöd och glas. Skär denim i form av ramen och se till att lämna tillräckligt för att säkra hela vägen runt fram och på sidorna av ramen. Precis som i presentförpackning, fasaden av ramen kan förskönas med andra faktorer om så önskas. Slutresultatet är unika bilder som ger mer struktur och visuella vädjar till casual lyor eller barnens sovrum.

Tänk på möjligheterna att skapa nya modeaccessoarer med dessa återvunna jeans. Ofta är materialet perfekt för att göra en enkel väst, mössor, eller ens intressant kragar att gå över en tee skjorta eller blus. Det finns också möjlighet att helt enkelt skära av ben och vrida jeans till ett par sköna shorts.

använda återvunnet kläder som jeans är ett bra sätt att använda sig av vad ni har utan att spendera en massa pengar. Om du behöver mer gammal denim att skapa ytterligare skatter för huset eller garderoben, sparsamhet butiker är en bra källa av återvunna kläder som kommer att kosta särskilt mycket. När du har det återvunna jeans i hand, låt fantasin flöda, är chansen att du kan komma på många fler sätt att sätta den gamla kläder till stor användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.