Vad innebär förbränning av fossila bränslen?

Förbränningen av fossila bränslen är det vanligaste sättet människor har för att producera mekanisk energi. Trots att hälso-och miljöhänsyn som omger praktiken, fossila bränslen, i form av kol och olja, är fortfarande den vanligaste metoden för att generera energi. Anledningen till detta är enkel. Förbränning av fossila bränslen är en billig och tillförlitlig metod för att producera energi, och det stora infrastruktur som behövs för att göra detta är redan på plats.

Innan förbränning av fossila bränslen, måste bränslet först samlas in. Denna process i sig har tagit del kritik, särskilt från miljögrupper. Den kolbrytning process kan remsa bar sidorna av bergen. Vidare innebär borrning efter olja också miljörisker, särskilt när det gäller möjligheten att utsläpp till havs, som kan vara massiv och ha dödliga konsekvenser för många typer av djur.

Nästa efter insamling görs , de fossila bränslen behöver ofta behandlas i syfte att bränna ordentligt i avsedd utrustning. Till exempel går olja ofta till en bensin raffinaderi, där det kan göras till avsedda bränslet kan användas i bilar. Först efter det raffineras anses lämplig för användning i fordon. Dieselbränsle kräver mindre förbättring, men fortfarande måste förbättras för att användas i de flesta bilar och maskiner.

Kol är ofta transporteras till kraftverken, där det kan brännas i stora förbränningsanläggningar, som använder värme att driva turbiner. Dessa vindkraftverk genererar sedan el genom elektromagneter. Den elektricitet som kan sedan lägga ut på elnätet för distribution. Som med alla energiomvandling, en del av denna energi kommer att gå förlorade, men dessa förluster anses vara acceptabelt med tanke på den kostnadsfördel som finns i förbränning av fossila bränslen jämfört med många andra typer av bränsle.

Trots kritiken finns det några fördelar med att förbränning av fossila bränslen. Utöver de kostnadsfördelar, är tillgången på fossila bränslen fortfarande mycket hög. Dessutom är de flesta av världens Maskiner att bränna fossila bränslen, vare sig det är en personlig bil eller en stor kraftverk. Även om en förändring måste ske så småningom, gör det gradvis kan vara mycket billigare än att försöka göra allt på en gång.

Dessa fördelar inte kommer utan några nackdelar. Många är mycket bekymrade över hur fossila bränslen, särskilt genom koldioxidutsläpp påverkar miljön. Koldioxid har ökat från mindre än 280 delar per miljon (PPM) före den industriella revolutionen till mer än 330 PPM i början av det 21-talet. Dessutom är fossila bränslen en icke-förnybar resurs och när de är uttömda, kommer de inte återvända snabbt. Därför kommer alternativ måste beaktas vid en viss tidpunkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.