Vad finns olika typer av Verkstadsmekaniker Tools?

En maskinist använder olika verktyg för att producera eller reparera metalldelar. Vissa maskinisten verktyg är ganska stora och används för att skära, borra eller gänga. Dessa inkluderar fräsmaskiner, pressar borra, svarvar, sågar och slipmaskiner. Många bordskiva och handverktyg finns också i verkstäder, såsom bromsok, spårvidd, bandputsmaskiner och verniers. Jobb butiker och några butiker precision ofta använda manuell kontrollerade verktyg, medan produktionen butiker anställa datoriserade numerisk styrning (CNC) maskiner.

Mills är några av de mest mångsidiga maskinisten verktyg. Bruket feeds materialet förbi en roterande tand cutter som kan klippa både platta och oregelbundna ytor. Den kan också användas för redskap och gängning, borrning, spårfräsar och kilspår kapning. Fräsmaskiner kan vara antingen vertikal eller horisontell, beroende på placeringen av spindeln som cutter bifogas.

Svarvar är de mest använda maskinist verktyg. Till skillnad från bruken, som håller materialet stilla medan fräsen rör sig, svarvar rotera en bit av material runt en stillastående skärande verktyg. Dessa verktyg används med metall, trä och glasbruket. De kan skära, plana ytor, och trådar skruv. Pool signaler innehavare ljusstake, utsmyckade stol och bordsben, basebollträn, trä fat, och musikinstrument är också formad med svarvar.

Kaffekvarnar är handhållna elverktyg som slipande skivor för att ta bort överflödigt material från ett färdigt verk. Vinkelslipar kan motor, gas eller pneumatiska (tryckluft) ström. TURBINSLIPAR allmänhet pneumatiska verktyg och använda ett burr eller sten istället för en skiva. Bänk sågar, jigg sågar och sågar bandet också kan hittas i de flesta verkstäder.

Verkstadsmekaniker verktyg inkluderar också en rad olika bromsok. Dessa används för att få exakta mätningar av både aktiv och passiv dimensioner. Den skjutmått, uppfanns på artonhundratalet och fortfarande en av de mest använda, åtgärder till tusendelar av en tum. Slå indikatorer, mätare hyvel, mätare ringen, och teleskopering mätare mäter också toleranser maskinbearbetade delar.

Behovet av att massproducera stora mängder av identiska delar har lett till datoriserade maskinist verktyg. Dessa är traditionella kvarnar, svarvar, etc. , som har utformats för att styras av datorer i stället för rattar och ringer upp. Skapa en del innebär ofta ett antal steg med flera maskiner. I vissa butiker, är individuella CNC-svarvar och fräsar som används, med en människa eller robot operatör rörliga delen mellan maskinerna. Andra butiker använder en CNC-fleroperationsmaskin som kombinerar flera maskiner i en enda cell.

Den typ av maskinisten verktyg och skärande bifogade filer tillgängliga varierar beroende på vilken typ av material som bearbetas. Skärande verktyg för prydnadsväxter arbete skiljer sig mycket från dem som används för bil-bearbetning eller glasblåsning. Manuella maskiner kräver fingerfärdighet och mekaniska lämplighet. En del datautbildning för att styra CNC-maskiner. Alla maskin arbete kräver kunskap om vilken typ av material som bearbetas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.