Vad bör jag veta om elsäkerhet?

veta om elsäkerhet innebär att känna till riskerna och hur man kan förebygga dem. Men det är inte allt. Den tredje och kanske viktigaste att veta om elsäkerhet är vad man gör när förebyggande insatser misslyckas och du står inför en elektrisk brand eller elektrisk ström.

Vissa människor bara slutar att tänka på elsäkerhet runt helgdagar, men de faror finns året runt. Elektrisk ström är det mest allvarliga och livshotande av dessa faror. Precis som det är möjligt att drunkna i en cm vatten, de minsta mängd ström kan döda en person under rätt förutsättningar. Även glödlampor så små som de som används för att dekorera julgranar kan ge ett ryck av el stark nog att stoppa hjärtrytm och andning. Om den elektriska risker för din kropp är inte tillräckligt, anser att detta: förutom de hundratals döda de orsakar varje år, den blå rök och ozon lukten av elbränder förstöra tiotals hushåll och företag med rötterna familjer och kommer att ha tusentals och åter tusentals dollar i skador på egendom.

Smart elsäkerhet praxis börjar i hemmet. Det finns mer än att bara hålla vatten och andra ledare så långt bort som möjligt från elektrisk utrustning och försäljningsställen. Var på jakt efter slitna eller skadade elledningar, och ersätta dem omedelbart. Gör inga ändringar eller ta bort den tredje, eller mark , stift för att göra ditt pluggar passa in i två hål eluttag. Att arbeta på en bit av elektrisk utrustning medan den är ansluten är ett stort no-no. Försök aldrig att dra eller lyfta en elektrisk apparat som dess nätsladd, heller, det mest troliga resultatet är att kabeln är isolering kommer tunna eller flyttas, vilket leder till en ökad risk för elbränder.

Undvik overtasking din vägguttag och band makt genom att lägga till en fördubbling förlängningssladdar eller lägga till utloppet multiplikatorer ovanpå utlopp multiplikatorer. Den enorma mängd ström krävs för att stödja alla de saker du har satt i kommer med en kostnad extra värme. Ledningarna i väggen och förlängningssladd är avsedda att stödja en viss mängd ström och värme. När denna märkströmmen överskrids, ser du att du har lämnat värld av elsäkerhet och kom in i långt mer skrämmande värld av elektriska bränder.

När du är den första att upptäcka en elektrisk ström eller elektrisk brand, vet vad de ska göra. Kalla på hjälp och varna andra omedelbart. Ofta orsakar elstötar en persons muskler att ingå avtal, vilket gör det omöjligt för dem att släppa taget om vad det är som är elektrisk dem. Gör inte misstaget att försöka dra bort dem med dina bara händer, eftersom detta kommer bara öka antalet elektrisk ström offren genom en. Försök istället att få strömmen avstängd snabbt, med en trä kvast eller något annat icke-ledare att koppla bort en felaktig enheten från väggen.

reda på var du strömbrytare och lådor säkring är också, ifall det är en del av ditt hem infrastruktur som gör det electrocuting. Om du inte kan deenergize situationen, använder ett läderbälte eller trä kvast-försiktigt!-Dra offret bort från den elektriska faran. När offret är säkert klara av faror, bland annat elektriska bränder som kan ha vuxit upp, kontrollera om en puls och regelbunden andning. Administrera HLR och se till kvalificerad medicinsk hjälp är på väg.

Det räcker inte att tänka elsäkerhet ibland. Du kan inte göra ditt hem elektriskt säkert i dag och sedan markera den av din lista för evigt. Elektriska risker kommer alltid att hitta ett sätt att zappa den person som blir för nöjda med elsäkerhet. För att hålla ditt hem och familj säker från elektriska bränder och elektrisk ström, måste du hålla medvetenhet och förebyggande högst upp på listan, bära runt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.