Vad bör jag veta om Metal Coatings?

Precis som allt i naturen, metaller omfattas av försämring om de inte skyddas. Metaller kan försämras på grund av rost och korrosion, nötning, slitage och kemiska agens. Den enda metod att bekämpa denna försämring är att använda metall beläggningar, vilket i huvudsak målning metallen. Vad bör känt särskilt metall färg och tillämpningen beror på de särskilda slutanvändning av den metall som ska beläggas. Metal är konstruerad för att tåla stress och påfrestningar under längre perioder, alltså, skydda metallen ökar dess effektivitet.

När beredande metall beläggningar, bör skyddet värdet vara det första övervägandet. Vissa beläggningar "formuleringar är särskilt utformade för att skydda metallen från rost och korrosion samt förorening från kemikalier och smuts. Detta är en styrande faktor i marina miljöer, för tunga anläggningsfordon, för tåg, flygplan och bilar. Väderförhållanden petroleumbaserade smörjmedel, spill bränsle, sot och smuts kommer alla att ta en vägtull på oskyddad metall.

Vissa metall beläggningar som har använts som smörjmedel eller som vridmoment agenter. Skruvar, bultar och fästelement är några av de metallföremål belagda för smörjning och vridmoment, verkställer lätt att skruva loss eller åtdragning. I de flesta fall är dessa objekt är antingen belagda med vattenbaserade oorganiska beläggningar, eller elförzinkad där färdiga konsistens och färg är något underordnad betydelse.

motståndskraft mot nötning och påverkan är en annan faktor att känna till vid planering av metall beläggningar. En skyddande beläggning ofta motstå repor och flisning som kan uppstå genom användandet och ibland nödvändiga missbruk av metall utrustning och apparater. I allmänhet är dessa färger är lite mer flexibla än andra, tåla betydande påverkan och rörelse.

Slutligen, utseende, eller avslutas, kan vara ett högt prioriterat i tillämpningen av metall beläggningar. Är färg ett övervägande? Texture? Opacitet? Skydd och smörjning är mycket viktiga, men utseendet på den färdiga produkten bör också hållas i minnet. Detta gäller särskilt för motorfordon och metaller flygplan, där en grov finish mätbart stör aerodynamik dessa maskiner. Naturligtvis är färgen särskilt viktigt i fordonsindustrin beläggningar. Tilltalande för ögat kan ju minst lika viktigt som livslängd och bränsleekonomi.

Metal beläggningar appliceras på många olika sätt, och använda en rad formuleringar och fordon. Kostnad, därför är alltid en faktor, liksom aktualitet tillämpning och härdning. Metall kan besprutas med antingen flytande eller pulverlacker. Det kan doppas i en beläggning formulering, elförzinkad eller, alla förutom många andra metoder. I summeringen är varje beläggnings och formulering är avsedda att skapa en metall i olika tidsramar, på mer eller mindre kostnader, och olika tjocklek, utseende och effektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.