Vad är tillverkade av återvunnet aluminium?

Flera föremål är gjorda av återvunnet aluminium. Några av de mest populära produkter är cement, dryckesburkar, diskmaskiner och andra produkter aluminium. Återvunnet aluminium används även i andra typer av saker som många inte skulle tänka på. Dessa inkluderar: makeup produkter, kemikalier och möbler.

Aluminium är ursprungligen framställts av bauxit, som är en sedimentära bergarter med olika mineraler i den. Bauxit är en viktig aluminiummalm, som samlades in genom dagbrott gruvdrift. Vattnet tas ur malm, vilket ger ett vitt pulver som kallas aluminiumoxid eller aluminiumoxid. Detta material är tillverkad i aluminium.

bauxit används i cement, dryckesburkar, diskmaskiner, ytterväggar på hus, smink, kemikalier och andra produkter aluminium. Återvinning av aluminium sparar cirka 95 procent av den energi det tar att producera mer aluminium ur bauxit, så nu cirka 30 procent av våra aluminium är gjorda av tidigare begagnade varor. Det är också en effektiv process, som tar så lite som 60 dagar för en kan samlas in, smältas och formas till en ny kan.

Återvinning av aluminium är ett steg i att hjälpa människor att uppnå hållbarhet. Hållbarhet beskrivs som ett paradigmskifte som får oss att ändra våra prioriteringar och använder teknik och kreativitet för att möta behoven hos våra nuvarande generationen utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov också. Genom att återvinna istället för att ständigt kunna använda naturresurserna, bevara vi energi och resurser för att upprätthålla en livskvalitet som vi kan dela med kommande generationer. Eftersom återvinning av metallen inte skadar dess struktur, kan aluminium återvinnas om och om igen på obestämd tid.

återvunnet aluminium görs i paj kokkärl, hus ytterväggar, aluminiumfolie, burkar, små apparater, gräsmatta möbler, bilar, flygplan, cyklar, båtar, etc. På grund av dess fördelar energisparande är återvunnet aluminium blir mer populärt bland dem som deltar i grönt levande. Vissa typer av vin och vattenflaskor är nu tillverkad av återvunnet aluminium. Alla dryckesburkar vi använder är tillverkade av aluminium, som först introducerades i USA på 1960-talet.

återvunnet aluminium är inte bara smält ner ska bli en ny produkt av samma slag, men det kan också användas mer kreativt. Counter toppar, smycken, sällskapsdjur taggar, golv och till och med en båt som en man för att segla från Hawaii till Japan har gjorts med återvunnen aluminium. Pull-tabs från läsk burkar har gjorts i handväskor, halsband, och även fåtöljer.

aluminiumburkar är det överlägset mest återvunna objekt. Över 1. 600 miljoner pounds (725. 747. 792 kg) burkar återvinnas per år, jämfört med 53 miljoner pounds (24. 040. 396 kg) så sent som 1972. Varje kan är värt ungefär en krona för en återvinning konsument, och amerikanerna nu tjänar ungefär $ 1 miljard per år genom återvinning av sina aluminium. Varje kilo aluminium som återvinns sparar energiresurser som behövs för att generera ca 7 och en halv kilowattimmar el.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.