Vad är polyetentereftalat (PET)?

Polyetentereftalat är ett polyester material som oftast används för att göra fibrer, delar tillverkade av formsprutning och behållare för livsmedel och drycker, läkemedel och smink. Polyetentereftalat ofta förkortas till PET eller PETE och kallades tidigare PETP eller PET-P. PET kan också återvinnas för att göra mattor eller fiber fyllning.

Tekniskt sett PET är en linjär termoplastisk harts som skapas genom kondensation av tereftalsyra och etylenglykol. Det finns flera fördelar med att använda PET, speciellt när det används för förpackningar. PET bryter inte lätt och matsvamp förvaras i PET smaka bra eftersom den är ren. Ämnet ger också en lång hållbarhet eftersom det verkar som ett bra hinder för delar utsidan av containern.

Behållare tillverkade av PET är också mycket lätt och klart. Produkter ser rent och äkta på grund av den kristallklara utseende. Eftersom PET är endast 10% av vikten av en identisk glasbehållare möjliggör det billigare frakt och hantering, sparar en stor summa pengar för företag runt om i världen.

PET fortsätter att gynnas av många företag eftersom det ger betydande design flexibilitet och den är återvinningsbar. Företag som väljer att använda PET för förpackningar har olika alternativ i fråga om att form, storlek, hals finish och färg. Några av de mönster som är gjorda tjock nog att fyllas på, men majoriteten av behållare polyetentereftalat är strösocker i flingor och omformas till nya flaskor eller andra produkter. PET är tillverkad av kol, väte och syre, precis som papper. Så när det brinner, det ger koldioxid och vatten och lämnar inga giftiga rester.

Även PET är mycket populär för container användning, är majoriteten av PET-produktion i världen för syntetiska fibrer. Eftersom PET är en del av polyester familjen, syntetiska fibrer göra från PET brukar kallas helt enkelt "är polyester. " Även återvunna PET-containrar som används för att göra syntetiska fibrer såsom polar fleece.

Även om PET-produktion är en viktig del av polymer produktion i hela världen ska det inte förväxlas med polyeten (PE) och polypropen (PP) som både producerat mer i hela världen. PE är omfattande användning i hela världen, särskilt i tillverkningen av plast bärkasse. Den trötthet resistenta och återvinningsbara PP utnyttjas för en mängd olika användningsområden som omfattar förpackningar, textilier, stillastående, plastdetaljer, labb utrustning och delar för bilar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.