Vad är några ståndpunkter om en loggning Crew?

En avverkning besättning är en liten men väl oljad team av människor som måste arbeta tillsammans för att logga ett effektivt. Det finns ett antal olika positioner på en avverkning besättningen, som alla är viktiga, och varje kräver position-särskild utbildning. Även med utbildning, skogsavverkning är fortfarande ett mycket farligt yrke, med ett genomsnitt på nästan 100 dödsfall per 100. 000 loggers i USA. Yrket matchas endast av piloten i risknivå i USA, med fiskare tar ett närbeläget tredje.

En avverkning av alla storlekar kräver flera steg före avverkning besättningen ens flyttar in först bedömer en skogvaktare platsen, att avgöra hur många av styrelsens fötter av timmer kan avverkas och märkning särskilda träd för skörd. En timmer Plan (THP) skall också ges in i många regioner i världen, vilket tyder på uppsåt att logga och om vilka metoder ska användas för att skydda miljön under avverkning processen. När en THP har godkänts, en skogsavverkning besättning kan få att fungera.

huggare eller fallers är nog den mest kända skogshuggare, och deras position är kanske den mest glamorösa. Huggare är ansvariga för att välja konkreta träd och säkert fälla dem på ett sätt som maximerar skördas timmer. Efter en Feller är klar bucker det känt rör sig i, putsning trädet och såga den i jämnt mätt loggar så att virket kan transporteras bort.

När stockarna har tagits fram, ett halsband eller choke setter fäster kedjor till loggarna så att de kan halas med lunnare och andra tunga loggning utrustning. Att vara en choke setter är mycket farligt, eftersom det är lätt att bli svårt skadade, särskilt när du loggar in brant förhållanden. När stockarna transporteras till ett basläger, rigg slingers bort utrustning som är fäst med choke setter, och sorterare, markörer och anläggningsmaskiner bryta loggar upp i olika typer för lastning på lastbilar. Främmande material hanteras av en dokumentförstörare eller staplas för att bränna senare.

Många skogsföretag föra logg väghyvlar, även kallad scalers, på platsen för större operationer till grad träd eftersom de skördas och lastas på timmerbilar . Logga väghyvlar kontrollera loggarna för kvalitet och bestämma hur loggarna bäst kan delas upp i användbara timmer. De håller också en kör databas med information om alla träden på plats och visar vilka träd skördats där och vilken typ av avkastningen dessa träd i slutändan hade.

Slutligen, utrustning aktörer på en avverkning besättning hantera alla den tunga utrustningen, från traktorer till timmerbilar. Många avverkning företag använder mycket moderniserad utrustning som kan vara mycket komplicerat och kräver både tekniska och fysiska färdigheter. Dessa ståndpunkter är inte alls säkrare än människor på marken, som tung utrustning kan orsaka stora skador, särskilt när den drivs trött eller härjade besättningen.

Alla verksamheten vid en avverkning besättning kräver en nära samverkan för säkerhet och effektivitet. När en avverkning besättning ligger bakom, kan det vara omöjligt att komma ikapp utan att skicka några av besättningen hem medan andra tydligt eftersläpningen. Detta kostar pengar för det virke företaget och det också motverkar släpptes besättningen, vilket kan leda till farliga beslut på arbetsplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.