Vad är några olika typer av sågar?

Sågar är en av de vanligaste verktygen som används i dag. Går tillbaka till en tid som ligger utanför den kända historien, är sågar som vanligen används i någon aktivitet som innebär sektionering mjukare material genom att använda ett hårdare material som är formad med en slipande kant. Sågar några i olika storlekar och former i dag, och kan drivas med alla möjliga olika sätt. Det finns handsågar och sågar som drivs med el, naturgas, ångkraft och till och med vatten.

Det mest grundläggande av alla sågar är handsåg. Enkel design, erbjuder detta såg ett blad med en räfflad kant och ett handtag som gör det möjligt för operatören att använda manuellt för att flytta bladet fram och tillbaka. Mindre Handsågar är idealisk för att skära genom tunna trädstammar på unga träd, eller syssla med någon form av träslöjd använda tunnare av trä. Vissa hand sågar är utrustade med knivar som skär i genom tunna delar av metall utan att bli tråkig.

Kanske den mest erkända av alla Handsågar är kapsåg. Sågar av denna typ är vanligen cirka två fot i längd och idrotten en serie tänder på bladet del. Personer som arbetar med trä plankor har traditionellt använt en handbok kapsåg, även om det är vanligare att många byggare att använda sig av en eldriven såg för stora jobb.

En motorsåg är också mycket vanligt idag. När han fortfarande handhållna såg kedjan har en kraftig kedja mekanism som gör längs en guide för att skapa en skärande rörelse. Detta innebär att operatören inte behöver utnyttja fram och tillbaka rörelser för att skära i ett ämne. Motorsågen är normalt drivs antingen med bensin eller el, vilket gör det lätt att använda för att såga ner träd och liknande uppgifter.

bandsåg är ett annat exempel på en såg som drivs av el, ånga eller vattenkraft. En bandsåg sport en cirkulär klinga som kretsar på ett sätt som liknar ett hjul. Ofta är det bandsåg fast i en ram, så att trä och andra material som ska flyttas mot den roterande såg att genomföra skära. Men bärbara modeller av bandsåg är också tillgängliga.

För detalj arbete med att skapa möbler eller listen, en geringssåg ofta utnyttjas. Kap-och geringssågar finns i manuellt versioner samt eldrivna modeller. Utformningen av sågen gör det möjligt att göra särskilda nedskärningar som gör det möjligt att uppnå en flush match på olika delar som går in i byggprojektet. En geringssåg kan användas för att skapa allt från en bildram till listen och socklar som passar ihop perfekt.

Det finns många fler typer av sågar som är i bruk idag. Många av dem är utformade för mycket specifika tillämpningar, medan andra är avsedda för mer allmänt bruk. Ett brett sortiment av sågar är vanligtvis tillgänglig på järnaffärer, bygga utbudet hus och några större rabatt detaljhandelskedjor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.