Vad är några olika typer av borrhammare?

Hammers är viktiga verktyg som används för att driva spik eller nubb och bryta objekt isär. Det finns många olika typer av hammare och alla tjänar ett unikt syfte. De kan variera i sin struktur, storlek och det material som de görs. I princip är alla hammare har ett huvud och ett handtag. Vikten av den hammare som ligger i huvudet på hammaren.

En klo hammare är en av de vanligaste typerna av hammare. Handtaget är relativt lång och huvudet skär i handtaget på toppen. Ena änden av huvudet har en platt sektion, perfekt för körning naglar. Den andra änden av huvudet kurvor och bildar en v-formad delad klo, perfekt för att ta bort spikar från en yta. Eftersom det har en lätt båge är det lättare försiktigt att klippa huvudet på hammaren och få hävstång när du tar bort spiken.

En inramning hammare är perfekt från en utformning av ett hus. Det har oftast ett tungt huvud, långt handtag, och ett slipat ansikte som gör det möjligt att köra långa naglar i timmer med lätthet. Ibland en inramning hammare kommer att ha en del av huvudet som är magnetiserade. Därmed kan spiken drivas in i träet snabbt och bara använder en hand för att göra det. Den har en rak klo som kan slita sönder timmer och extrahera naglar. Det skall nämnas att spikpistoler ofta används i stället för att utarbeta hammare för att bygga bostäder i dessa dagar.

A geologi, eller ett arkeologiskt hammare används för geologiska eller arkeologi ändamål. Det används ofta för att hämta sten för att fastställa dess mineralogi och sammansättning och för att bryta isär stenar på jakt efter fossiler och arkeologiska lämningar. På grund av den känsliga arten av dess användning, geolog eller arkeolog hammare oftast platt i ena änden av huvudet och har ett val eller mejsel i andra änden av huvudet.

En klädsel hammare, eller en tackel hammare, är vanligtvis lätt med ett smalt huvud. Det används för att fästa tyget till bilder av möbler med nubb. Med ökningen av billigare, mindre kvalitetsmöbler har många företag övergått från användning av klädseln hammare häfta vapen.

En boll-peen hammare används oftast i metall arbete. Huvudet har en rund boll eller halvklotet i varje ände. Det är oftast används för peen svetsat metall, att expandera koppar roves och att utforma och ställa nitar. Det är perfekt för mejsling, liksom. Det är vanligtvis klassificeras enligt vikten på huvudet.

En slägga har ett stort huvud som normalt är avsedd för metall. Eftersom det är så stor, är det möjligt att tillämpa stor kraft på ett stort område. Huvudet kan väga över sex pounds (2,7 kg) och handtaget kan bli över tre meter (0,92 m) lång. Det tar vanligen två händer för att häva en hammare och vrid den till objektet. En slägga används oftast för anläggningsarbeten och polisens arbete, t. ex. riva ned gipsväggar, murverk eller barrikaderade dörrar. De kan också användas för att driva en gärdsgårdsstör in i landet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.