Vad är glasionomer Cement?

glasionomer cement, eller GIC är en klassificering av bindning och stoppningsmaterial som ofta är anställda inom tandvård. Ibland kallad dentala cement, kan glasionomer cement användas som bindemedel för att bidra till cementering process mellan tänderna eller som en av de fyllnadsmedel som används i tand reparation och restaurering. När den är inställd på plats, glasionomer cement har ett utseende och färg som approximerar den ser ut och nyans av en tand, vilket gör materialet både praktiskt och visuellt tilltalande.

Den första av cement glasionomer släpptes 1972. Även om vissa förbättringar har gjorts under åren, har de väsentliga komponenterna i glasionomer föreningen varit oförändrad. Om man utnyttjar den naturliga reaktionen mellan silikatglas pulver och polyakleonic syra kan Ionomer material användas som tandfyllningar i hålrum. Detta en ansökan har gjort det möjligt att spara tänder som skulle ha utvunnits i år före utveckling och utsläpp av cement glasjonomerprodukt.

I allmänhet glasionomer cement kräver endast en kort tid att ställa in. Sex till åtta minuter från tiden för blandning och applicering är normalt tillräcklig. Det är dock möjligt att bromsa inställningen något genom att blanda cement på en kall yta om mer tid krävs innan blandningen används till patienten.

Under årens lopp har ett antal ansökningar upptäckts för användningen av cement glasjonomerprodukt. Normalt kallade typer, dessa tillämpningar omfattar flera vanliga tandingrepp. Glasionomer cement kan användas som cement cement (Typ I), mellanlägg och baser samt centrala uppbyggnad i hålrum (typ III och VI) och som en spricka tätningsmedel (typ IV). Sammanlagt finns det för närvarande sex olika typer av applikationer för cement glasjonomerprodukt.

Även några av de tillämpningar av cement glasionomer är avsedda att vara permanenta, kan cement också användas för tillfälliga tillämpningar, som en mellanliggande restaurering. En utbildad tandläkare kan bestämma när och om användningen av cement glasionomer är bäst för patienten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.