Vad är galvaniserat stål för?

Galvaniserat stål är stål som har behandlats med en rost-resistenta förzinkning. Den kan komma i form av skivor, rör eller band, och finns i en mängd olika tjocklekar och styrkor. Detta material används i tillverkningen i världen för produkter som utsätts för fukt och ogynnsamma väderförhållanden. Några exempel på dess användning innefattar bilar, byggnadsmaterial, stängsel, och hushållsapparater.

Byggindustrin är en av de största konsumenterna av galvaniserat stål. Detta material har använts för att stödja balkar, rör, värme och luftkonditionering kanal arbete, hinder och ledstänger. Metal tak är populärt i vissa regioner på grund av sin hållbarhet, rost-motstånd, och förmåga att motstå extrema väderförhållanden. Till skillnad från asfalt bältros, metall tak är inte lätt skadas av hagel och värme. Det är lätt, brandsäkert, och återvinningsbart och i princip underhållsfritt.

Förr i tiden använde de flesta hem galvaniserat stålrör för vatten linjer. Det är inte längre fallet, eftersom mineral i vattnet kan bygga upp och täppa till rören. Vissa ledningar är fortfarande tillgänglig för att ersätta delar i äldre rörsystem, men för närvarande dessa stålrör används oftast för ledstänger och rör stöd för metall staket, tak och markiser. Denna typ av stålrör används också för att göra stängsel kedja länk.

Hus byggdes i klimat som erfarenhetsmässigt stora mängder snö eller is är mer benägna att ha rännor tillverkade av galvaniserat stål än vinyl eller andra alternativa material. Stål rännor är starkare och mer hållbara, vilket gör dem mindre benägna att böjas eller brytas av från vikten av nederbörden under vintern. Stål silar och skärmar är också tillgängliga för att hindra löv från att fylla rännorna, vilket eliminerar behovet av regelbunden rengöring.

Steel byggnader är billigare konstruktion alternativ som använder galvaniserat stål. De är starka, men ändå mycket lättare än traditionella material, så har en lägre grund last. De flesta stål byggnader är beredda att ta upp eventuella Ytbehandling material önskas, så att byggnaden kan smälta in med omgivningen arkitektur.

bilar och flygplan tillverkningsindustrin är också stora konsumenter av detta material. Skivor av varma doppade stål används för tak, säten, parkering bromsar, oljetråg och höljen våren. Djupdragning stål är idealiskt för huvor och fendrar. En fördel med denna lätta material är att det kan kapas och formas av slutanvändaren under tillverkningsprocessen.

Förzinkat stål används för att göra utomhus galler. Dessa finns i olika storlekar och kan ha antingen slät eller räfflad, halkfri yta. Dessa ofta används för industriella gångbanor och vägar galler täcker. Galvaniserad stålplåt används även i elektronisk utrustning, datorer och instrument precision.

Andra vanliga produkter som kan tillverkas av galvaniserat stål är lampor, sängar, washtubs, badkar, hinkar och krukor. Backyard grillar och burkar avfall är ofta gjorda av stål. Lekredskap som swing uppsättningar, gym djungel och rack cykel är oftast byggda från denna rost beständigt material också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.