Vad är ett vatten tryckregulator?

En kontrollant vattentrycket är ett VVS säkerhetsdetalj som är utformade för att förhindra vattentryck från att klättra för högt samtidigt som man trycket fortfarande är tillräckligt högt för jämnt flödefrån kranar, kranar och duschmunstycken. Denna enhet ofta ligger nära vattnet viktigaste på utsidan av huset, och det är mycket nyttig för folk att veta var deras vatten tryckregulatorer, och hur man justerar dem vid behov.

VVS fungerar eftersom av vattentrycket. När trycket är tillräckligt högt kommer vatten att drivas igenom en öppen kran, även om utlopp för vattnet är en bra bit över marken. Men trycket som är för högt kan leda till läckage, eroderad brickor, slå rör, och till och med explosioner under extrema förhållanden. En vatten tryckregulator är en ventil som styr nivån på vattentrycket så att den är effektiv och säker. I en FLERVÅNINGS byggnaden kan varje våning har en tillsynsmyndighet vattentryck på plats, eftersom högre tryck behövs på hotellets övre våningar att framgångsrikt driva vattnet upp.

Klassiskt, vattentrycket svävar någonstans mellan 40 pounds per kvadratmeter (2. 8 kg per kvadratcentimeter) och 60 psi (4,22 kg per kvadratcentimeter). De flesta vatten tryckregulatorer har en justerbar ring som kan användas för att öka vattentrycket i händelse av att vattnet bara är sipprade ur kranarna, och minska trycket om vattentrycket är för stark. Vissa har också en ventil som öppnas i ett tryck våg så att vattnet ofarligt rinna ut, snarare än att blåsa igenom det VVS-systemet.

Varmvattenberedare har en speciell typ av vatten tryckregulator som kallas en temperatur tryck regulator ventil (TPRV eller TPR ventil). Den TPR ventil används för att öppna om trycket eller temperaturen inuti varmvattenberedare växer till en farlig nivå, vilket gör att trycket att ventilera ofarligt, även om man ibland messily. Om denna ventil blir skadad eller defekt, finns det en risk för en explosion orsakad av extremt högt tryck inuti varmvattenberedaren.

bekanta sig med säkerhetsanordningar som tillsynsmyndigheter vattentryck, huvudsakliga cutoffs vatten och brytaren lådor är en mycket bra idé, så att de kan nås snabbt i en nödsituation. Det är också en god idé att regelbundet testa dessa säkerhetsfunktioner för att säkerställa att de fungerar smidigt, det ska vara enkelt att vända ventilen eller ratten med hjälp av en tång eller handtag vice, till exempel, och inte bör korrosion, läckage eller stress på de omgivande lederna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.