Vad är ett licensierat Hem inspektör?

En licensierad hem inspektör är ett hem inspektion professionella som har fått tillstånd av en statlig myndighet som övervakar licensieringen och certifiering för hem inspektörer. I många regioner i världen, människor som erbjuder tjänster hem inspektion skall ha en licens, och i vissa fall kan de inte få kalla sig hem inspektörerna utan licens. Med hjälp av en licensierad hem inspektör att genomföra ett hem inspektion försäkrar konsumenterna en viss kvalitetsnivå, och det kan spara konsumenterna pengar genom att bespara dem från potentiellt oklokt fastighetsköp.

I en fastighet inspektion, är en kommersiell eller bostadsfastigheter inspekterats av någon som har den utbildning och kompetens att identifiera problemen. Inspektionen omfattar en fullständig granskning av alla system i en struktur, såsom VVS, värme och el, tillsammans med kontroll av den fysiska strukturen, och en bedömning av strukturen övergripande tillstånd. Inspektören genererar en rapport som beskriver tillståndet i struktur, eventuella frågor som måste lösas, och stora problem som skulle kunna röda flaggor.

Anställa en hem inspektör kan vara knepigt. Ett hem inspektör kan fungera som en entreprenör, att skapa en etisk konflikt, eller han eller hon kan arbeta med en specifik fastighetsmäklare, som också kan skapa en intressekonflikt. Genom att reglera hem inspektörer kan regeringen säkerställa att de uppfyller minimikrav yrkesmässiga krav som garanterar att de är kompetenta att utföra inspektioner, och att hem inspektörerna också enligt etiska riktlinjer såsom förordningar som förbjuder entreprenörer att inspektera och reparera samma hem inom ett år . En licensierad hem inspektör kan vara ansvarig för rättsliga påföljder om han eller hon bryter mot lagen, medan bristen på licensieringen eller certifiering kan göra rättsfall utmanande.

Licensierade hem inspektörer får regleras i valfritt antal organ, beroende på lagstiftningen i den region där de arbetar. Ett hem inspektion provision eller tåget kan intyga dem, eller de kan regleras av de organ som sysslar med entreprenörer, fastighetsmäklare, eller andra medlemmar av byggnaden och verkliga yrken egendom. För att bli en licensierad hem inspektör måste den sökande visa vanligtvis professionell kompetens och åtar sig att efterleva en etisk kod, och han eller hon kommer att utfärdas ett licensnummer som konsumenterna kan använda för att kontrollera ett hem inspektör status.

Ett hem inspektör kan också välja att bli certifierad av en professionell organisation. Certifiering innebär en demonstration av kompetens och ett löfte att hålla sig till yrkesetik, men det betyder inte nödvändigtvis att ett hem inspektör är licensierad. Om ett hem inspektör annonserar som auktoriserad, "konsumenterna bör ta reda på vad de normer för certifieringen är, och frågar om hemmet inspektören också licensieras. En certifierad och licensierad hem inspektör är någon som inte bara lyder lagen, men visar ett äkta engagemang för kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.