Vad är en radiologisk inspektion?

Röntgen inspektion är en oförstörande provning teknik som används för att utvärdera objekt och komponenter för tecken på brister som kan äventyra deras funktion. Det sker med hjälp av röntgenbilder, bilder som genereras av bombardera objektet under inspektionen med strålning. Röntgen-och gammastrålning radiografiska inspektion är de två vanligaste formerna av denna inspektion teknik. Materialprovning företag erbjuder ofta röntgen inspektion till sina kunder, och vissa företag har egna hjälpmedel för att kontrollera för intern kontroll.

I film radiografiska inspektion, är målet monterad i en manipulator med ljuskänsliga plåtar bakom. Röntgen-eller gammastrålning strålning riktas mot objektet, och skivan är tydliga genom den strålning som passerar genom objektet. När utvecklas, plattan ger en bild av vad som pågår inne i objektet, i mycket detalj. Detta kan användas för att identifiera brister såsom sprickor, tjocklek variationer, inneslutningar, bubblor, dåliga svetsar och så vidare.

Nackdelen med att använda film är att det tar tid. Ibland, företag föredrar att använda realtid inspektion, där röntgen bilden visas på en bildskärm som en enhet flyttas över ett objekt som kontrolleras. Denna metod tenderar att ha mindre tydlig upplösning, och det gör inte skapa ett permanent register som film är inte realtid inspektionen registreras, vilket skett i vissa fall. Fördelen är att det kan göras mycket snabbt, vilket kan vara avgörande vid snabb inspektion och reparation.

Inspektion röntgen kan krävas enligt lag av säkerhetsskäl, eller ett företag kan välja att använda denna teknik för att säkerställa att deras produkter är av hög kvalitet. Den icke-förstörande naturen är också en fördel, eftersom röntgen inspektion kan användas för att utvärdera saker snabbt utan att behöva plocka isär dem eller skada dem i processen. Till exempel när flygbolag kontrollera luftfartyg komponenter såsom landningsställ, kan röntgen inspektion användas för att titta in för att bekräfta att delarna i gott skick.

Särskilda försiktighetsåtgärder måste följas när radiografi inspektioner, eftersom människor kan skadas av exponeringen för strålning. Människor och enheterna måste vara tillräckligt förseglade, och inspektionen området måste tydligt märkas med varningstexter så att folk förstår att en strålningsrisk finns. Det är också viktigt att följa protokoll fastställts för säkerhet, med hjälp av röntgen inspektionsutrustning enligt anvisningar och med alla säkerhetsfunktioner i drift och fungerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.