Vad är en magnetpulverprovning?

Magnetpulverprovning inspektion är en oförstörande provning metod som kan användas vid utvärdering av alla järnhaltiga material. Liksom andra former av icke-förstörande provning, har denna metod fördelen att den inte skadar eller äventyrar de material som provas under testprocessen. Denna metod är en av de snabbaste och billigaste sätt att testa järnhaltiga material innan intygar dem som säker och klar för användning.

I en magnetisk partikel inspektion, vara föremål testade omges av ett magnetfält. Svävande partiklar i en transportör vätska sprayas på objektet. Om det finns ett fel i objektet kommer det att leda till en motsvarande snedvridning i magnetfältet som kommer att vara väl synlig som partiklar dras mot snedvridning. Om det inte finns några fel, bör partiklar finns kvar fördelas jämnt.

Järn metaller i olika stadier av produktion kan bli föremål för magnetisk partikel inspektion för att kontrollera för utmattningssprickor, gropfrätning, och andra problem. Detta test kan användas för att utvärdera färdiga delar och produkter innan de släpps till marknaden Förutom att användas vid en inspektion av plattor av råvaror för att leta efter brister som kan äventyra framtida resultat.

Järn-och metalldelar i tjänst kan också utföras med hjälp av denna teknik. Utrustning, t. ex. flygplan och tillverkning, bör rutinmässigt kontrolleras för att kontrollera tecken på trötthet, stammar, och andra frågor, för att bekräfta att det är säkert att använda. Magnetpulverprovning inspektion är en teknik som kan användas under en inspektion. Om en del eller maskin inte inspektionen testet visar det att ytterligare arbete krävs för att göra den säker.

Färgämnen kan läggas till partiklarna att göra dem lättare att se, inklusive färger som reagerar på ultraviolett ljus. Med ultraviolett känsliga partiklar kan testare leda ett magnetiskt partikel inspektion under UV-ljus och tydligt visualisera fördelningen av partiklar. Den markerade partiklar kommer också att fotografera och gör det möjligt för människor att enkelt skapa, läsa dokumentation av besiktningsresultat.

Det finns andra tekniker för inspektion till förfogande för att utvärdera järnmetaller. Några av dessa tekniker kan användas som tillägg till magnetpulverprovning för en fullständig inspektion, medan andra kan användas i stället i vissa fall. Alla dessa metoder kräver omfattande utbildning i icke-förstörande tester för att bekräfta att de utförs på rätt sätt. Om ett test görs fel, ett falskt negativa resultat kan uppstå, vilket leder människor att tro att någonting är säkert när det inte är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.