Vad är en luftkonditionering Kondensator?

En kondensor luftkonditionering är en viktig del av en luftkonditioneringen ansvarar för kylning ångor från en kompressor. Luftkonditioneringen kondensorn används inte bara i traditionella luftkonditioneringar, men även kylskåp och nästan alla andra typer av enhet som levererar kylmedium, eller kyls luften, till en annan plats. Ibland är denna del av luftkonditioneringen förväxlas med utsidan enhet i ett delat system.

Kondensorn luftkonditionering påminner mycket om en spole, eller kanske en radiator. Dess uppgift är att ta het gas ånga som kommer från kylaren och kyl tillbaka till en flytande form. Detta sker genom en process som kallas kondensering. Vattenånga i luften som en gas, går igenom en liknande process när det blir flytande dagg, allmänt sett på morgonen. Luftkonditioneringen kondensorn kyls gasen till en viss punkt för att skapa samma effekt.

Värm i ett luftkonditioneringssystem kondensorn överförs genom ringar, och sedan ut i luften. I en värmepump den varma luften pressas utanför, och den flytande köldmediet går sedan vidare till nästa steg i processen, vilket är en utvidgning enheten. När det gäller kylskåp är den varma luften vanligtvis bara utvisas under eller bakom enheten. I de flesta fall kommer luftkonditionering kondensorn behöver lite hjälp att kyla vätskan snabbt nog, varför en fläkt används ofta. Fläkten egentligen inte göra köldmedium svalare, utan stöd i överföring av värme från insidan av spolen till den omgivande luften. Således är det naturliga resultatet mindre värme i köldmediet sig.

Det bör noteras att många utanför enheter kallas luftkonditionering kondensatorer, det är inte sant. Den mest synliga delen av enheterna i den yttre skal är ofta kondensor eller komponenter som bidrar till kondensorn, som kan vara därför det finns en viss förvirring. Luftkonditioneringen kylaren är faktiskt en av flera komponenter inuti som skal. Ingår också i de yttre delarna av en split luftkonditioneringssystem är kompressorn. De komponenter som arbetar tillsammans för att ge önskad kyld luft till en kontrollerad miljö.

Beroende på åldern på luftkonditioneringen, dess driftsförhållanden och användning, kan det finnas vissa delar av luftkonditioneringssystemet kondensorn som behöver bytas ut från tid till annan. Dessa inkluderar spolar, som brukar kallas förångare rullar, som kan bli rostiga så småningom. Detta kan göra köldmediet läcker ut. Fläktmotorn är en annan enhet viktigt att kylaren som kan gå illa då och då.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.