Vad är en formspruta?

Forma flytande plaster till fast form, användbara föremål och delar är en modern vetenskap som ofta utförs med hjälp av en maskin formsprutning. Maskinerna finns i olika storlekar, med storleken på maskinen bestäms av önskad storlek av den färdiga produkten. Uppfanns 1872, revolutionerade formsprutning processen plastindustrin. Det är för närvarande en flera miljarder dollar företag som producerar ca 32% av vikten av all världens plast. Dess popularitet är krediteras formsprutning processen och maskinerna som gör miljontals konsumentprodukter och delar tillverkning och komponenter som är överkomliga, men ändå starka och hållbara.

formspruta konstruktion och drift är ganska enkla. Maskinen består av sex grundläggande delar. De viktigaste komponenterna i maskinen med en kupa där råvaror ska införas, ett fat att bära material till uppvärmning enhet, en värmare för att bryta ner materialet i vätska, ett munstycke för att pumpa vätskan till formen, en fastspänning enhet att stelna form, och en ejektor att utvisa den färdiga produkten.

För att skapa en formsprutade produkter, är flytande harts hälls i formspruta lagringsbehållare, följt av färgämnen eller färgtoner. Gravity drar massan till fat, och upphettning smälter massan till en slät vätska. En injektion mekanism, vanligtvis ett återgående skruv eller bagge injektorn tvingar vätskan i formen. Om små mängder av hartset önskas i formen är återgående skruv används som det kan injicera så lite som 5% av hela beloppet i tratten. RAM-injektorn används när minst 20% av det totala beloppet i tratten måste tvingas in i formen.

Formen bestämmer formen för den färdiga produkten, och kyls vätskan till fast form. Medan kylning i processen, är plattorna av formen hålls ihop av antingen mekanisk eller hydraulisk kraft. Denna fastspänning förfarande avgör den slutliga utformningen av den färdiga produkten. Eftersom olika plaster har olika minskande värden, formar utformade med särskilda hartser i åtanke.

Problem med formspruta prestanda normalt okomplicerad och lätt att lösa. Brännas eller sjungit delar kan undvikas genom att sänka tratten temperatur eller minska handläggningstiden. Böjningar normalt lösas genom att justera formen yta temperatur eller anpassning av mögel tjocklek. Brister i produktens yta kan korrigeras genom justering av mögel temperatur, nivåer fukt eller tryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.