Vad är en Skärande bearbetning Bandsåg?

En metallbearbetning bandsåg är en bandsåg som har utformats särskilt för användning i fräsning av metaller. Även om regelbundna bandsågar kan ibland vara utrustade med knivar som klarar att hantera metall, saknar de särdrag en sann metallbearbetning bandsåg, som uttryckligen anpassats för användning i arbetet med metaller. Dessa anordningar tillverkas av flera företag, och de kan köpas genom järnhandeln eller direkt genom tillverkarna, beroende på de specifikationer som en konsumenternas behov.

Bandsågar arbete genom att köra ett tandat bälte mellan två hjul. När bandet såg slås på, börjar bandet rör sig, gör det möjligt för operatören att köra objekt om den för att såga dem. En av fördelarna med en bandsåg är att det skär mycket jämnt, med en mycket jämn fördelning av trycket. En annan är att bandsågar kan användas för krökta, komplexa, eller på fri hand nedskärningar för vilka andra typer av sågar är inte lämpliga.

När det gäller en skärande bandsåg, maskinen vanligtvis har en källa till smörjning och kylning till bladet som är avsedd att förhindra att bladet från överhettning medan det nedskärningar. Detta är särskilt viktigt med tjocka eller hårda metaller. Vatten är en enkel form av smörjmedel, även om andra är tillgängliga, med vätskan klassiskt hälla kontinuerligt under bladet som bandsåg är i drift. Kylvätskan gör bandsåg säkrare och mer tillförlitlig att driva, och förlänger livslängden på bladet.

En skärande bandsåg kan även monteras med penslar som kontinuerligt rena bladet för att avlägsna grader, chips av metall och klumpar av material. Dessa penslar hålla ytan på bladet rena, vilket garanterar en ren nedskärning som kommer att leda till skarpa kanter. Att hålla bladet rent också håller trycket ännu, och minskar risken för olyckor, falska nedskärningar och andra problem förutom att begränsa slitage på bladet så att den håller längre.

Både bänk monterade och golvmonterad modeller av skärande bearbetning bandsåg finns tillgängliga, samt modeller som rymmer en rad olika blad typer av och storlekar för olika tillämpningar. Vertikala och horisontella skärande bandsåg alternativen är också tillgängliga. Vid bedömning bandsågar för köp bör konsumenten tänka på vilken typ av metall kommer de att skära och den typ av nedskärningar de träffas för att göra, och de kanske vill tänka på skärande bearbetning bandsågblad de kommer att använda, eftersom de vill vara säker på att de köper en såg som kommer att rymma bladen de vill använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.