Vad är en Heat Recovery Ventilation System?

En av de vanligaste problem med värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) system är hur man ska balansera energieffektivitet med god ventilation. Eftersom fokus på grön byggnad har ökat under åren, har byggare reagerat genom att bygga bostäder tätare. Hårdare hem ge mindre luft att läcka genom ytterväggar, vilket leder till ökad energieffektivitet.

Som bostadsbyggande har blivit hårdare, dock har det varit färre naturliga vägar kvar i byggnader så att fräsch luft att komma in på hemma. Denna brist på frisk luft kan leda till dålig inomhusluft, tillsammans med mögeltillväxt och annan fukt problem. Dålig ventilation kan också göra en byggnad känns täppt, och kan leda till dålig lukt i hemmet.

Mekanisk ventilation kan användas för att lösa detta problem. Med mekanisk ventilation system, är unken luft bort från huset via ett avgassystem, medan frisk luft sugs är genom fläktar eller lameller. Ju mer frisk luft som förs in, desto mer unken luft måste avsluta för att upprätthålla nivåerna jämvikt tryck mellan inomhus och utomhus. När luften lämnar hemmet men det tar dyr värme med det.

För att dra nytta av både konditionerad luft och tillräcklig ventilation kan husägare använda en värme systemåterställning ventilation. Denna enhet används tillsammans med VVS-system för att ta bort värdefulla värme från frånluften innan den lämnar hemmet. Den värmeåtervinning Ventilationssystemet samlar denna värme, sedan distribuerar det i friska luften inför den hem. Detta innebär att mindre värme går till spillo, och energieffektivitet nivåer förbättras.

En värmeåtervinning ventilationssystem kan installeras i källaren eller på taket för att arbeta vid sidan av befintliga VVS-utrustning. Det är ansluten till utbudet och kanaler tillbaka i hemmet som träder enheten värmeåtervinning via separata vägar. En fläkt i återvinningen Enheten bygger unken luft i från hemmet. En annan fläkt inom enheten drar in frisk luft utifrån. Eftersom frånluften passerar genom kärnan i enhet, är värme samlats inuti denna kärna innan luften utmattad för att utanför.

Som värmeåtervinning ventilationssystemet drar frisk luft i, passerar luften genom kärnan i enheten. När den passerar samlar värmen kvar i frånluften. Värmen överförs sedan till tilluften och distribueras genom hemmet.

Denna typ av värmeåtervinning ventilationssystem kan få motsatt effekt under sommaren, och samtidigt bibehålla en effektiv energianvändning i hemmet. I varmt väder, passerar frisk inloppsluften genom enhetens kärna, där värmen samlas. Som frånluft från hemmet passerar genom enheten samlar in, värmen och överför den till utomhus. Detta förhindrar att varm luft från utomhus från blandning med kall luft inne i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.