Vad är en Auto-svetsglas hjälm?

Alla typer av svetsning kräver avancerade skyddsglasögon för att förhindra skador på kornea från ultraviolett ljus av svetsen. Svetsare måste bära ett skyddande svetshjälm som täcker ansiktet för att skydda mot gnistor och kringflygande material, denna hjälm ingår en särskild mörkare öga sköld för att förhindra att hornhinnan skadas. Detta tillstånd kallas båge ögat och kan vara extremt obehagligt. Ögat skydda svetsaren hjälm också kan förebygga skada på näthinnan.

Varje svetshjälm innehåller en lins skugga, eller okularet genom vilka svetsaren ser på sin svets. Det är ett tungt mörkt och polariserade linser som bara släpper in en viss mängd ljus. Eftersom objektivet är så mörkt är det oerhört svårt att se något genom den åt sidan från svetsning själva ljuset. Därför har automatiska svetsglas hjälm blivit populärt de senaste åren. Den automatiska svetsglas hjälm gör precis vad namnet antyder: objektivet automatiskt mörknar när ljuset från svetsningen börjar blinka. Annars lättar objektivet så att svetsaren kan se föremål framför sig. Utan den automatiska mörknande funktionen skulle linsen skugga vara nästan helt svart, vilket gör det omöjligt att se projektet framför honom utan att höja sin hjälm.

Den automatiska svetsglas hjälm använder en ljussensor för att indikera när linsen skugga bör förmörkades. Denna sensor är monterad på framsidan av masken och förhindrar sådana förhållanden ljusbåge, eller det oväntade exponering av ögat till ljusbågen. Det finns två typer av automatiska svetsglas hjälm: soldrivna och batteridriven. Var och en gör samma sak och är av jämförbar kvalitet till den andra, men det soldrivna mask har några fördelar.

I första hand eftersom soldrivna automatiska svetsglas hjälm inte har en on-off switch, finns det ingen risk för misstag lämnar masken avstängd, och därigenom utsätts dina ögon till ljusbågen. Som tur är alla modeller av automatiska svetsglas hjälm skyddar ögonen från skadliga UV-ljus, även om objektivet skuggan är inte dess mörkaste, men dina ögon kommer att utsättas för obehagligt starkt ljus om skuggan inte är mörka. Vidare kräver inte soldrivna automatiska svetsglas hjälm inte batteribyten, inte heller kräver du övervaka batteritid för att säkerställa att linsen skugga kommer att mörkna när du behöver det till.

Såväl masker kräver regelbunden inspektion för att se några sprickor i linsen skuggan utsätter ögat för UV-ljus. Kontrollera din hjälm för skador regelbundet. Även billigare masker finns som en ersättning för en skadad mask, de är inte automatiskt mörknande och kan göra ditt projekt mer omständligt och svårt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.