Vad är Solceller Solpaneler?

solceller paneler är paneler som fångar ljuset energi från solen och omvandlar den till användbar elektricitet. De solcellsmoduler består av flera skikt av specifika material som är strukturerat på ett sätt som gör att ljusenergin omvandlas till elektrisk energi. Solar elenergi är rena, säkra och förnybara, vilket gör det till en idealisk ersättare för el som genereras vid förbränning av fossila bränslen.

En enda solpanel eller solcell, innehåller flera olika typer av material, lager i en enda stack. Den övre delen av panelen är ett lager som kallas kapsla, som är tillverkad av klar plast eller glas. Detta lager skyddar cellen från elementen. Under detta lager är kontakten nätet, en metall ledande material som drar elektroner i närvaro av solenergi. Nedan kontakten nätet är en antireflexbehandling som hjälper ljus in i solpaneler genom att hindra ljus att reflekteras bort.

Nästa två lager i solceller paneler är gjorda av kisel föreningar. Under det antireflexbeläggning är ett lager av N-typ kisel, genom att lägga till en förening med fem valenselektroner, exempelvis fosfor. Varje fosfor molekyl kan binda till fyra kisel molekyler, med den femte elektronen fri att bedriva energi.

Nedan är detta ett lager av P-typ kisel, ett kisel förening till vilken tillsätts en del med tre valenselektroner som bor. Tillägget av bor till kisel skapar en ojämlik bindning situation där elektroner "hoppar" från ett bor-kisel komplexa att ståndare. Det är denna flytande form och som gör att föreningen att agera som en dirigent. Det slutliga lagret är ett skikt av metall, som täcker den nedre ytan av solceller solpaneler och fungerar som en dirigent.

I närvaro av solljus, ljus energi som absorberas av solpaneler, vilket elektronerna att flöda fritt. Denna fria rörlighet elektroner är aktiverad som en följd av förekomsten av löst bundna elektroner, på grund av tillägg av föreningar såsom fosfor och bor på kisel lager. Fria elektroner attraheras av metall ledare i panelen, och förflyttning av dessa elektroner skapar elektrisk ström, som kan dras av för att generera ljus eller värme.

Oro över planetens utbudet av icke-förnybara fossila bränslen har ett gemensamt tema i årtionden, men först nyligen har möjlighet att utbredd användning av solceller solpaneler varit en verklighet. Uppvärmning av bostäder och byggnader är den vanligaste användningsområdet för dessa solceller, men kostnaden för dessa system är oöverkomliga för de flesta hushåll. Trots den stora initiala kostnader för solceller, betydande mängder nybyggnation innehåller dessa system, antingen som huvudsaklig eller reservkraft förnödenheter.

Den största fördelen med dessa system är att när de väl har bildats, underhåll och drift är extremt låga. I North Carolina University Solar House, till exempel, är ett utmärkt exempel på hur solceller solpaneler kan ge en riklig tillgång på billig energikälla. Huset har varit igång sedan 1981 på samma solenergi system, och kostar mindre än $ 70 till värme under en enda vintersäsong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.