Vad är Reflekterande Roof Coatings?

reflekterande tak beläggningar, även känd som albedo beläggningar, är produkter som används till tak för att minska solvärme, särskilt i områden med varmt och soligt väder i en stor del av året. Eftersom de kan minska yttemperaturen med upp till 80 ° F (ca 45 ° C), dessa produkter har också en stor inverkan på kylning kostnader. The Lawrence Berkeley Laboratory i Kalifornien uppskattar att reflekterande tak beläggningar kan spara villaägare minst 25% i energiförbrukning.

En annan fördel med reflekterande tak beläggningar är att de innehåller UV-blockerande pigment. Eftersom UV-strålar ålder ett tak avsevärt, kan användning av reflekterande tak beläggningar förlänga takets livslängd med upp till 15 år. Detta gäller särskilt i byggnader med låg lutning eller platta tak, som tenderar att absorbera solenergi till en högre skattesats än lutande tak. Eftersom taket underhåll svarar för mer än 80% av en byggnads totala underhållskostnader, varje produkt som kan förlänga taket livet kommer att leda till stora besparingar.

reflekterande tak beläggningar fungerar som speglar som speglar solens strålningsenergi tillbaka ut i rymden. För att betygsätta rummets nivå av återspegling av olika produkter har tillverkarna kommit fram till en klassificering system. Hög albedo produkter såsom ljus-vit färg är de mest effektiva, med en sol reflektans på 85%.

En del av de material som används som tak-beläggningar är: elastomer, polyuretan och akryl färger, enkel-lagers takplåtar av gummi, plast eller PVC, lera eller betong plattor, metall, finns i både naturliga och mörka blad. Vissa material kan lätt appliceras med roller, som i fallet av färger, medan andra, exempelvis PVC-plattor, kräver användning av täta eller svetsning utföras av en fackman. Om kostnaden är en fråga, vit titandioxid färg och lakan aluminium är de bästa valen. De är billiga och lätta att tillämpa och kräver lite underhåll.

Sedan 1998 ger den Cool Tak Rating rådet eller CRRC, Energy Star, till tak produkter som passerar deras kvalitetstester. Eftersom taket beläggningar tenderar att förlora sin reflektans egenskaper över tiden på grund av damm och dagg, regelbundet underhåll i form av reapplications eller rengöring, är ett måste.

Kostnader för reflekterande tak beläggningar varierar från $ 0. 75 amerikanska dollar (USD) per kvadratfot för akryl färger till Över $ 3 dollar per kvadratfot för PVC enda skikt membran. Priset inkluderar vanligen både material och installation. Även om initiala priset för tak-beläggningar är oftast högre än för en traditionell taket, besparingar på energikostnader mer än motiverar läggas bekostnad. I själva verket reflekterande tak beläggningar betalar vanligen för sig själva i ett par år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.