Vad är Etanol likadana i hela världen?

etanol är en industri som har sett enorma tillväxt som det växte fram ur sin linda, följt av en avmattning som de förföll. Medan industrin och dess process hålla några löften när det gäller att hejda användningen av fossila bränslen, kommer det genom en rad växtvärk som främst beror på prispressen på två olika fronter. Dessutom, som konkurrerande teknik går online kommer det befintliga etanolindustrin att tvingas hitta ett sätt att anpassa sig, eller riskera att inte överleva.

Även om de flesta i Nordamerika förstår att majs korn är den viktigaste grödan som används av etanolindustrin inom landet, är det inte den enda källan till etanol. Nästan alla grödor, men särskilt de med hög stärkelse, kan användas för etanol. Faktum är att i mer tempererade breddgrader, såsom Brasilien, använder etanolindustrin huvudsakligen sockerrör. I verkligheten är detta ett mycket bättre val än majs, eftersom den har mer stärkelse i vikt, och därmed mer energi.

I början av 2000-talet hade branschen aldrig tidigare skådad tillväxt så säker bensin tillsatser begärts särskilt i ljuset av de vända sig mot det MTBE tillsats, vilket ansågs giftiga för miljön. Låga majs priser och höga oljepriser har skapat en perfekt kombination för industrin och anläggningar byggdes över hela Mellanvästern med rekordfart-nästan en per två till tre veckor i vissa Midwestern stater. Den etanolindustrin kändes som en mycket attraktiv investering under den tiden. Efterfrågan på förnybara bränslen, som inte ingår etanol men biodiesel, säkert skulle fortsätta att växa.

Men som de flesta affärssatsningar är etanolindustrin inte immun mot vissa pristryck. Det faktum att det i Nordamerika, så mycket säd var konsumeras lett till högre majs priser, vilket sänker ner på vinst etanol var att leverera. Dessutom, som råolja kom ner från sin rekordhöga märken, det fanns mindre incitament för människor att överväga alternativ. Med andra ord, samtidigt som produkten blir dyrare att göra, det var att förlora sitt värde och dragningskraft på marknaden.

Under senare delen av decenniet har marknadsförhållandena påverkat hela branschen över hela världen. Olja handlas på en global marknad. Även majs pris gå grundad på förhållanden i en viss region, tenderar de alla följa samma uppåt eller nedåt trender. Detta beror på spannmål blir alltmer global handelsvara också. Den del av etanolindustrin bäst lämpade för att överleva kommer sannolikt att vara en som kommer genom dessa svåra tider.

Som sådan är utsikterna för majs-baserad etanol inte mycket positiva. Det enda tillfället att skydda industrin i USA är ett högt pris för socker-baserade brasiliansk etanol. För att hjälpa, är forskare titta på andra, mer stärkelsehaltiga, grödor som switchgrass, som en dag kan ersätta majs etanol i många tillverkningsanläggningar. Ändå denna process, både forskning och utveckling, och upprustning av anläggningar, kommer att ta tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.