Vad är Avveckling av kärnkraftverk?

kärnkraftsavveckling är en rad steg som måste vidtas när verksamheten vid ett kärnkraftverk med upphörde. Verksamheten kan avbrytas på grund av en anläggning behöver bytas, eftersom anläggningen har blivit för farligt att använda, eller därför att det inte längre behövs. Eftersom kärntekniska anläggningar kan innehålla farliga ämnen, är det viktigt att se till att området noggrant tagits ur bruk, både så att det kan repurposed för annan användning, samt för säkerheten för kommande generationer.

kärnkraftsavveckling kan utföras av företag som specialiserat sig på hantering av kärntekniska anläggningar, tillsammans med myndigheter. Det första steget i processen är att bestämma hur området bör avvecklas. Om webbplatsen är helt skulle avvecklas och nedmonteras kommer detta att frigöra mark för annan användning, vilket gör det önskvärt. I andra fall kan en webbplats läggas i malpåse, ned till en punkt till säker förvaring och återvände därefter till senare för att avsluta jobbet. Slutligen är det tredje alternativet, gravläggning, innebär säkra platsen för långsiktig lagring av farligt gods.

En stor del av förvaltning deltar i kärnkraftsavveckling. När platsen är identifierats som en kandidat för avveckling, planerar noga genomförd, tillsammans med en fullständig undersökning av platsen för att identifiera alla och alla farliga material. När systemet har säkert ned, processen för att avlägsna eller säkra farligt material kan börja. Omedelbara kärnkraftsavveckling även rivning av byggnaderna förutom dragande bort farliga material.

Livslängden för en kärnanläggning kan variera beroende på design, avsedda ändamål, och användningsmönster. Eftersom avvecklingen är dyrt och tidskrävande, moderna faciliteter tenderar att vara byggda för att hålla, med målet att göra dem mycket användbara så att de kan hålla i 50 år eller mer utan att behöva tas bort. Äldre anläggningar hade en mycket kortare livslängd, och i en del regioner i världen finns det malpåse kärnenergianläggningar som ännu inte är helt ur bruk, som medför betydande säkerhet och säkerhetshot.

En fråga som uppstår vid avveckling av kärnkraft är vad man ska göra med kärnämne som bogseras bort. Detta material måste tryggt och säkert förvaras så att läckage eller förvärv av farliga människor och organisationer. I vissa kommuner som hanterar lagring av radioaktivt material, försäljning av lagringsutrymme har varit kontroversiell, eftersom medborgarna protesterar mot att deras samhällen håller på att behandlas som kärnkraft soptippar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.