Ska jag köpa en ny traktor eller en begagnad?

Inköp jordbruksutrustning är ofta en stor investering. Av denna anledning vill du får den bästa avkastningen för kostnaden. När det gäller traktorer, det finns många skäl att överväga att köpa en välskött används traktor istället för att gå mot en ny. Samtidigt kan en ny traktor vara i ditt bästa. Här är några överväganden för att hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som är rätt för dig.

En av de första saker att tänka på är verkligheten i nya traktor avskrivningar. Precis som med bilar och lastbilar, att nya traktor kommer att börja minska i värde det ögonblick den levereras till din gård. Även om detta kanske inte en stor sak om du planerar på att hålla traktorn endast en kort tid, kan det vara en viktig fråga om man hoppas att få avkastning på din investering genom att sälja utrustning i sex månader eller så. Om det är ditt mål och sedan gå med en god kvalitet som används traktor. Du kommer att närma sig tillbaka din investering och eventuellt göra en lite mer om du har gjort vissa förbättringar i enheten.

En stor fördel med att köpa en ny traktor av skattelättnaderna många nationer att på jordbruksutrustning. Men tänk på de skattemässiga fördelar kan endast tillåtas om jordbruk är din primära kallelse eller åtminstone utgör en betydande del av din totala årsinkomst. Innan spendera en massa pengar på en ny traktor, kontrollera skatteregler som gäller i ditt område. Om du inte uppfyller kraven för stora skatteavdrag för den nya utrustningen, skulle du göra klokt i att köpa en god kvalitet som används traktor i stället.

Förstå hur traktorn kommer att användas är en annan viktig faktor. Har du en liten trädgård, kanske inte mer än fem hektar eller så? Om så är fallet, skriver du relativt lite slitage på utrustningen, en vara som används traktor kommer att kosta mindre och att göra lika bra. Å andra sidan, om du är en professionell jordbrukare med hundratals eller tusentals tunnland att odla och skörda, kommer du vill ha något byggd för att hålla och i bästa skick. I det här fallet kan det löna dig att få en ny traktor som kommer med en solid garanti och underhållsavtal.

Lyckligtvis du har ett annat alternativ att överväga. Det är möjligt att köpa renoverade och restaurerade traktorer som är pålitliga namn varumärken. Denna industri giganter som John Deere ® och Farmall ® är ofta bra källor till både nya och renoverade utrustning. Kontrollera med lokala återförsäljare om tillgången på renoverade enheter, de ofta finns på samma priser som användes traktorer, men har den extra fördelen att en begränsad garanti och kanske även en begränsad upphandling av tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.