Hur kan Ocean förorening förebyggas?

Ocean föroreningar av kemikalier och annat skräp förorenar havet vatten. Oljeutsläpp, fabrik avrinning, och strö alla bidrar till problemet. Även om vissa naturfenomen, som vulkaner, kan orsaka vissa föroreningar, de flesta kommer från mänsklig verksamhet. Lyckligtvis finns det många saker som kan göras för att förhindra detta problem.

Vatten är en av de mest värdefulla naturresurser på jorden, och den måste skyddas. Ett av de bästa sätten att göra detta är att lära sig korrekt praxis avfallshantering. Automobile olja, färg och överbliven rengöringskemikalier bör alla om hand i, och inte bara dumpas ner i avloppet, kastas bort eller spillts på marken. En av dessa metoder kan påverka den lokala vattenförsörjningen och eventuellt leda till mer föroreningar i havet.

Var omtvistat om dina sopor, och inte skräp. Följ ett återvinningsprogram för att minska mängden sopor som skickas till soptippar. Kom ihåg att avrinningsvatten kan bära skräp och andra föroreningar i havet, där de har potential att skada djurlivet. Ordna gemenskap rengöring dagar, särskilt om du bor nära en stor vattensamling, som till exempel havet, en sjö eller en flod.

Låt er regering vet att du är bekymrad över den mängd industriavfall som dumpas i haven. Detta är en av de mest förödande formerna av havets föroreningar. Insistera på strängare statliga bestämmelser för fabriken avfallshantering. Uppmuntra företag att använda renare sätt att behandla och bortskaffa avfall.

Det finns många bra skäl för att hindra hav föroreningar. En av de största innebär detta att föroreningar kan ha på livsmedelskedjan. Många föroreningar kan ta död på stora populationer av mindre marina djur och plankton, som sedan inte längre finns tillgängliga för större djur att äta. Denna brist börjar snart att minska antalet av de större djuren. När denna kedja fortsätter, blir antalet havet varelser i havet mindre och mindre, vilket minskar den mängd fisk som finns tillgängliga för kommersiella marknader. De föroreningar kan också göra skaldjur farligt att äta. Detta har redan börjat hända med kvicksilver i flera sorter av större fiskar som blivit förorenade med kvicksilver.

Ett av de bästa sätten att skydda planeten är att förhindra hav förorening, och det finns många sätt för människor att göra skillnad. Minska på vattenanvändningen, var försiktig om eventuella kemikalier som kommer i kontakt med vatten, och främja stora företag att förbättra sin teknik för avfallshantering är bara tre av de många möjligheter. Lära sig mer om hur du kan hjälpa till att förebygga havet föroreningar är en av de bästa saker du kan göra för att göra världen till en renare plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.