Hur hindrar jag sprickor i betong?

Många har sett sprickor i betong och detta leder till att underskatta materialet. De bör veta att betong har många användningsområden och kan pågå i decennier om det hälls och vårdas på rätt sätt. Ett av de bästa sätten att förhindra sprickor i betong är att ha proffs göra jobbet. Om du känner dig dock att du kan göra det själv, inse att hela jobbet kräver stor omsorg, från blandning till efterbehandling.

Om du gör jobbet själv, se till att du inte använder för mycket vatten. En våt mix gör hälla lättare men det tenderar också att uppmuntra krympning. Ju mer krympning du har, desto högre chans har du att hitta sprickor senare. Samma försiktighet bör tillämpas om du hyra en entreprenör för att göra jobbet. Försök att se till att han inte bevara leveranser på din bekostnad.

Applicera det belopp som du behöver. Sprickor i betong ofta resulterar eftersom mängden cement hälls var inte tjock nog. Du kan behöva göra en del forskning eller få professionell rådgivning om den tjocklek som krävs för jobbet. Då ska du använda det som en riktlinje. Om du försöker spara pengar genom gallring jobbet, du kommer sannolikt att vara missnöjda med slutresultatet.

Betong är ett hårt material men det är inte särskilt smidig. Detta innebär att i allmänhet inte avsett att vara böjd. Vid användning av betong för uppfarter, är det viktigt att vara säker på att den underliggande marken packas. Om det inte är, är ojämn lösa nästan oundviklig. När detta händer får du i allmänhet sprickor i betong som ligger över mjuka fläckar.

Behovet av att hålla konkret nivå gäller för andra typer av projekt också. Förstärkta stål rekommenderas ofta som en lösning bidra till att stärka det konkreta. Om förstärkt stål inte är för långt under ytan, kan det vara till stor hjälp för att hålla konkret tillsammans.

Du måste också inse att torka betong kontrakt. Detta gör att materialet för att försöka dra isär. När det händer, följer spricker ofta. Detta kan förhindras med kontroll förband-linjer som avsiktligt gjorts i cement för att förhindra sprickbildning på grund av expansion eller kontraktion. Det är oftast bäst om kontroll fogar är jämnt fördelade.

Det sätt på vilket jobbet är klart också spelar en stor roll i huruvida sprickor i betong sannolikt. Den takt i vilken materialet torkar är mycket viktigt. Om det torkar för snabbt, sprickor är mycket troligt. För reglering av torkning kurs kan du använda fuktad halm, säckväv eller plast. Dessa bör tillämpas först när cementen har börjat få fast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.