Vilken utrustning används vid avverkning?

avverkning , den mer moderna termen för loggning, är handlingen att hugga ner träd, ta bort dem från skogen, och så småningom bearbeta dem till konsument eller produkter affärer. Loggning är en av de största industrierna i världen, som träd används i allt från konstruktion, till papper, till kläder, till trädgård leveranser. Det finns många delar av utrustning som används vid varje steg i avverkning processen och utrustningen utvecklas hela tiden bli effektivare, mer mångsidig och säkrare.

Traditionellt har avverkning varit en av de farligaste yrken. Under senare år har dock en storsatsning gjorts för att öka säkerheten över hela linjen. Detta har rört sig om att göra utrustningen säkrare, och genomföra fler skyddsåtgärder för att säkerställa att när saker börjar gå fel system spelar in för att hålla alla så säkra som möjligt. Även om det inte helt framgångsrika, modern avverkning utrustning är ändå mycket säkrare än den som används för hundra år sedan.

Den första typen av avverkning utrustning är naturligtvis, skärmaskiner. Medan de flesta människor är bekanta med det välkända stora handsågar fordom, yxor hand, eller till och med motorsågar, i själva verket de flesta moderna avverkning använder mycket större utrustning för att skära ner träd. Dessa skördare, som de kallas, den massiva fordon som snabbt kan hugga ner träd, ibland i stora grupper. Ett mål för moderna skördare sammanfattas i uttrycket: ingen fot i skogen. Detta innebär att även om människor används i avverkningen, för att hålla dem mycket säkrare de fortfarande inne i en skyddad utrustning, väl skyddade från alla utom de värsta missöden.

En skördare kan omfatta många olika delar, och ofta kan mechanize flesta av arbetet med avverkning och strippning ett träd. De flesta har motorsågar på dem, hydrauliskt driven, att fälla trädet och skär den i rätt längd. De flesta har också stora kvistknivar, som är avsedda för att skära av grenar. De har också i allmänhet har feeder vapen, som är stora rullar som grepp trädet för att mata in den i sågar. En enda förare kan kontrollera alla dessa rörelser, och ombord på datorer hjälp med beräkningar och hjälp spår träden eftersom de avverkas. En typ av populär skördare är Feller buncher, som kan samla en grupp av träd upp och klä av dem innan du skär dem alla på en gång.

En annan typ av avverkning utrustning är loggen förslagsställaren. Traditionellt sett skulle de lunnare, som hugg träden och dra dem längs marken. Tidigare de kan ha helt enkelt varit mulor eller hästar förspänd till träden, men i dag tenderar de att bli stora trött maskiner, såsom Caterpillar 528 eller Grapple Skidder. Skotare är en annan typ av förslagsställaren, som bär stockarna upp gratis från marken, snarare än att dra dem längs medar, vilket kan minska miljöpåverkan.

Sågverken har också förbättrat drastiskt under de senaste decennierna, med sågverken i och med 1960-talet till stor del en kvarleva från det förflutna. Moderna sågverk är utrustade med massiva datorer, hjälpa dem att beräkna varje steg i processen för att minimera avfall och maximera effektiviteten. Även mindre UN sågverk, lämplig för hemmabruk, är ganska effektiva och kan beräkna minskar till små mätningar för att säkerställa perfekt fräsning varje gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.