Vilka olika typer av transportband?

Det finns tre olika typer av transportband: grundläggande bälte, orm smörgås bälte och långt bälte. En grundläggande bandtransportör består av två eller flera hjul som håller en oavbruten längd av material. Dessa typer av bälten kan motor eller kräver manuellt arbete. När bältet går framåt, är alla objekt på bältet räkning.

En gemensam anläggning platser för transportband redovisa de förpackningar eller pakettjänster leverans. Denna industri kräver ofta en metod för att flytta material från ett ställe till ett annat, snabbt och med minimal mänsklig inblandning. Bältet är normalt installeras på midjehöjd för att förbättra ergonomin för de anställda, som interagerar med material.

Transportören struktur består av en metallram med rullar installeras på olika mellanrum längs transportbandet. Bältet är normalt en slät, gummerad material som täcker rullarna. När bältet rör sig över rullarna, de punkter som placeras för överförs till ett nedsatt belopp av friktion, på grund av användningen av flera rullar. Grundläggande bandtransportörer också böjda sektioner så att bältet för att flytta produkt runt hörn.

Ormen smörgås transportör består av två separata transportband som inrättas parallellt med varandra och hålla produkten på plats medan rör sig längs bältet. Denna typ av bälte används för att flytta objekt upp brant lutning, upp till 90 grader. Skapad 1979, var ormen smörgås transportband utformad som en enkel, effektiv metod för att flytta stenar och annat material från en gruva.

Systemet var att använda sig av allmänt tillgänglig hårdvara och används enkla principer för att se till att det var lätt att reparera. Alla typer av mekaniska system avsett för utplacering i gruvdrift måste erkänna den begränsade tillgången till delar i avlägsna områden. Detta system ger möjlighet att flytta en stor mängd material på ett konsekvent takt. Slät yta, bälten låta transportband som ska rengöras automatiskt med hjälp av bälte skrapor och plogar. Designen är tillräckligt flexibel för att det material som dirigeras av det löpande bandet vid varje punkt genom enkla omdirigering.

lång bandtransportör är ett system med tre drivenheter för att flytta material över långa avstånd. Det viktigaste inslaget i detta system är möjligheten för rullarna att hantera både horisontella och vertikala kurvor. Den långa bandtransportör system kan uppgå till 13,8 km (8,57 miles) i längd. Denna typ av transportband används ofta i gruvdrift för transport av material till avlägsna konstruktion eller byggnad platser webbplats, till exempel botten av en schaktingången.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.