Vilka olika typer av skyddshandskar?

Det finns flera olika typer av skyddshandskar som arbetar för att förhindra skador på händerna. Beroende på vilken typ av handskar du använder kan du skyddas mot kemikalier, blod, skärsår, brännskador och köldskador. De typ av material de handskar är gjorda av bestämmer risker du är skyddad mot.

När du arbetar med kemikalier, det finns flera olika typer av skyddshandskar du kan bära. Dessa skyddshandskar får göras från gummi, neopren eller vinyl. Om arbetet med kallt eller isiga kemikalier ger neopren den bästa isoleringen. De flesta sorter av dessa skyddshandskar är fastsatt vid handleden för att förhindra att farliga kemikalier kommer in i handskarna. Om hantering provrör eller kolvar, kontrollera handskarna har ett halkfritt grepp för att förhindra att tappa sköra kärl.

De olika typer av skyddshandskar som skydd mot blod och andra kroppsvätskor är oftast tillverkad av latex , polyetylen eller nitril. Handskarna skall vara av engångskaraktär, eftersom de ändrats mellan patienter för att förhindra överföring av blodburna patogener. Personer som är allergiska mot latex kan föredra polyeten eller nitrilgummi. Alla sorter av dessa skyddshandskar punktering och slitstarka.

Det finns flera olika typer av skyddshandskar som hindrar nedskärningar uppstår på händerna. De flesta av dessa handskar är gjorda av metallnät eller Kevlar ® sticka och oftast bärs av människor som arbetar i glaset hantering, plåt och tyg skärande fält. En majoritet av dessa handskar, dock inte alla, är också punkteras-resistenta och kan bäras av människor som arbetar inom djurhantering området.

Läder och Kevlar ® handskar är de två olika typer av skyddshandskar användas för att skydda mot extrem värme. Läderhandskar är perfekta för hantering av heta föremål, men de är inte brandsäkert. Det finns flera typer av Kevlar ® handskar som är brandsäkert, vilket gör dem perfekta för personer som arbetar inom svetsning området.

Människor som arbetar i frysar, kylrum enheter och utomhus, i snö och is, behov skyddshandskar för att skydda mot köldskador. Dessa handskar är oftast gjorda av läder och fodrade med fleece. De har Velcro ® nedläggningar eller är fastsatt vid handleden för att förhindra att kall luft, eller snö, kommer in i handskarna. Personer som arbetar med vassa föremål i en kall miljö kan föredra isolerade handskar som är belagda med PVC, för extra skydd.

De olika typer av skyddshandskar kan köpas i butiker som säljer uniformer och andra typer av arbete redskap. Du kan också köpa dem online på olika webbplatser. En majoritet av återförsäljare erbjuder en rabatt för att köpa stora kvantiteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.