Vilka olika typer av skogsbruk Tools?

När människor tänker på skogs-verktyg, sågar och yxor är ofta de första objekt till pop in i deras huvuden. Dessa verktyg är definitivt en viktig del av industrin, men det finns många andra saker som är vanliga. Uppdelning kilar, Stubbfräsar, och vedklyvar är några punkter som kan läggas till listan.

Olika sågar används för olika ändamål. En av de mest kända typerna är motorsåg, som har ett avlångt bar med en kraftig kedja som roterar runt det för att ge skärande verkan. Grip sågar är skogsbruket verktyg som kan användas för ett antal arbetstillfällen som övergripande och butt-trimning. Dessa sågar kan identifieras med käkarna att gripa stockar och tillåter blad för att skära parallellt i vilket läge de genomförs.

En yxa är ett verktyg med ett långt skaft som har ett huvud som är skarp på en sidan och trubbig på den andra. Vissa människor kanske tycker att en yxa kan fungera för någon hacka jobb, men det är inte sant. Det finns faktiskt en rad olika utföranden och storlekar för olika uppgifter.

En riggare yxa, till exempel, är en som är allmänt om storleken av en hammare. Den trubbiga sidan av yxan är vanligtvis även formad som en hammare. Detta verktyg används ofta för delning och stansning. En dubbel lite yxan en kniv på båda sidor av huvudet. Dessa verktyg används i allmänhet för fällning och kapning av träd lemmar.

Vissa typer av trä är mycket hårt och kapas med uppdelning kilar. Dessa metall skogsbruk verktyg kilar som i allmänhet ser ut som standard yxa huvuden. En hammare eller en Maul används vanligen för att peka på kniven i träbiten. När det är säkert, någon av dessa verktyg kan användas för att kraftfullt driva kniven i skogen för att bryta isär den.

En vedklyven är en maskin som kan användas istället för en yxa eller Maul och klyvyxa. Generellt sett är loggen som horisontellt på en säng som hindrar den från att rulla. Sedan ett motordrivna mekanism tvingar träbiten genom ett bett som klyver isär det.

När ett träd har skurits ned finns det oftast en stubbe kvar. Dessa är ofta om hand av skogsbruket verktyg som kallas Stubbfräsar. Dessa maskiner används i allmänhet roterande diskar till chip bort stubbar. Dessa verktyg kan variera kraftigt i storlek. De mindre versionerna kan skjutas från stubbe till stubbe av en person, medan några av de större är motordrivna fordon som skall köras.

Range Finders är skogsbruket verktyg som vanligtvis handhållna, och kan ser ut som en kikare som används vertikalt. Det finns maskiner som kan vara manuella eller digitala, ge information om de träd som loggrar anser kapning. Range Finders kan spela in avståndet, mäta höjd, och bestämma vinkel på ett lutande träd. Vissa modeller har även Bluetooth ® som möjliggör att dessa uppgifter som skall överlämnas till bärbara datorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.