Vilka olika typer av kommersiella Water Filtration?

Vatten finns i naturen är en värdefull resurs, men det betyder inte att det alltid är rent nog att användas som livsmedel. I många delar av världen, mest vatten normalt bör filtreras innan den konsumeras av någon. Medan vissa partiklar funna i vattnet helt enkelt inte smakar bra, andra är faktiskt skadliga och måste filtreras bort. Lyckligtvis finns kommersiella vatten filtrering, och de typer varierar från de som arbetar med kol och omvänd osmos till enkla kannor och filter hemgjord.

En av de vanligaste typerna av kommersiella vattenfiltrering är kolfiltret. Den naturligt förekommande kol absorberar det mesta föroreningar som vätskan passerar genom. Den goda nyheten är att denna typ av filter kan friska mineraler att stanna i vattnet, som kalcium och magnesium. Kolfilter är också typiskt billig, lätt för den genomsnittliga homeowner att installera, och kan sträcka sig de flesta familjer upp till ca nio månader. Filter bör bytas ofta, och denna typ av kommersiella vattenfiltreringssystem bör inte lämnas oanvänd under mer än ett par dagar eller mögel kan växa.

En annan populär typ av filtreringssystem innebär omvänd osmos. Denna typ sakta och stadigt vattenfilter genom ett litet membran. Det kräver ett hårt tryck och tid att arbeta, men det är typiskt effektiv i att skapa fint filtrerat vatten. Processen resulterar i destillerat vatten, vilket det gör väldigt få mineraler igenom. Av denna anledning, att tillsammans med det faktum att det tenderar avfall lite vatten under filtreringsprocessen, denna typ av kommersiella vattenfiltrering varit något kritiserats. Dessutom tenderar de små membran att bli igensatta lätt, men den låga kostnaden för detta system fortfarande tilltalar många konsumenter.

För dem som inte kan spendera mycket pengar på filtrering, det finns små krukor på marknaden som passar i kylskåp. Användaren fyller bara upp till toppen med kranvatten och placerar den i kylskåp. Resultatet kommer att bli kallt, filtrerat vatten, tack vare den lilla filtret i toppen som gör det möjligt rent vatten för att långsamt passera. Sådana krukor normalt rymmer fem till tio glas vatten beroende på storlek, och filtret vanligtvis behöver ändras varannan månad. De flesta krukor innehålla en indikator som visar när filtret bör ändras, och denna typ av produkt finns på livsmedelsaffärer i de flesta länder.

Vissa konsumenter föredrar att göra sina egna system snarare än att köpa en kommersiell vattenfiltrering produkt. Sådana system kräver oftast en plastflaska, bollar bomull, ett kaffefilter, aktivt kol, ett gummiband, sand, grus, och blekmedel. Instruktioner för att göra denna typ av filtrering system eller andra liknande dem som normalt finns på Internet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.