Vilka olika typer av fleråriga självhäftande?

att lim en produkt eller ämne som är konstruerad för att binda två ytor tillsammans, och en permanent självhäftande görs för att få starkast möjliga band när den är inställd. Det finns många olika typer av permanent lim, av vilka vissa är bättre på limning olika typer av ytor tillsammans än andra. De kan också skilja på det sätt att de är beredda och används, och vissa är starkare än andra.

Den första typen av starka permanent självhäftande någon kan komma på är en typ av super lim, vilket är mindre vanligt kallat cyanoakrylat . Denna typ av lim är särskilt stark för limning samt icke-porösa ytor samt hud, så det måste användas försiktigt. En annan av dess egenskaper är att den är vattentät, och olika typer av cyanoakrylater är populärt används av modell-byggare och andra entusiaster för att bygga många olika saker, såsom modeller, och andra hantverk.

A vanlig typ av permanent lim som används mest i hemmet reparation epoxi, som egentligen består av två delar, som båda är flytande. En är en harts och den andra är en härdare, och när dessa kombineras i lika delar de skapar ett permanent band, ibland med hjälp av ytterligare kemikalier eller ljus. Vad innehåller epoxi också från andra typer av permanent lim är att när det botar det har sin form. Epoxy också kan slipas eller kapas med verktyg när det väl har härdat, och är också populärt används elektronik, marin reparationer och mycket mer.

Permanent tejp är en av de enklaste typer av kraftfulla lim att använda. Det är precis vad det låter som-en tejprulle som sker till mellan två objekt som ska limmas ihop. Bandet placeras i en automat som är gjord för att enkelt rulla av bandet på en av ytorna före limning, och det långa avståndet till band som kan lämnas ut vid en tidpunkt som gör det värdefullt för många industriella tillämpningar. Små rullar permanent tejp kan vara gjorda av material som är syrafritt och säkert att montera foton eller andra föremål för en hobby för scrapbooking.

plast lim är en annan slags permanent lim som kan användbart för anslutning plast, akryl, och andra typer av ytor som kan vara slät, svårt eller omöjligt med andra typer av lim. Dessa kan appliceras med en pensel, sprayas på eller kläms från ett rör på ytan som skall behandlas, och kan skapa en av de starkaste band av något slags lim. Detta gör plast lim en av den vanligaste typen av lim, och de kan användas för ett obegränsat utbud av applikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.