Vilka olika typer av elektriska ledningar?

elkablar hänvisar till det system av ledare och andra anordningar som används för el. De olika typerna av elektriska ledningar som används vanligen varierar beroende på tre faktorer: syftet, mängden el som skall transporteras, och plats. Till exempel kommer ett hem kräver mindre ström än en kontorsbyggnad. Detta innebär att lämpliga elledningar systemet normalt kommer försöka maximera energieffektiviteten på ett säkert sätt.

Tråden i sig är också känd som en elektrisk ledare. Det är allmänt gjord av koppar och andra liknande material som är bra på att överföra ström. Tråden är vanligen isolerad, för att skydda ledaren från att bli skadad. Isolering kan vara gjorda av material som plast och fibrer. Den typ av isolering används vanligtvis beror på var den elektriska ledningar skall monteras.

Det finns en internationell standard för de typer av ledningar och kablar som används i elektriska ledningar system. Detta gör elektriker och lekmän att veta vilken typ av ledningar omfattar ett elektriskt system. Till exempel är färg beläggning används för att identifiera ledningar för säkerhet, installation, och syften reparation. Dessa färger är dock inte densamma överallt. Exempelvis betecknar en brun-färgad tråd vanligtvis en strömförande ledning i EU-länder, Australien och Nya Zeeland. Däremot är ett svart mässing färg används för dessa ledningar i USA och Kanada.

Tvinnad tråd är en typ av elektriska ledningar ofta anställda i hemmen. Denna konstruktion består av ett antal små-gauge, solida ledare som är lindade kring en central tråd. De tvinnad tråd kan öka mängden elkraft som kan transporteras i kabeln. Det är också vanligt förekommande eftersom den är flexibel och lätt att forma, vilket är idealiskt för montering elkablar bakom väggarna i hemmet.

Inkoppling system som är utanför ska kunna stå emot väder och vind. Gemensam isolatorer för utomhusbruk trådar omfatta termoplaster. Isolering på denna typ av system bör också resistenta mot ultraviolett strålning.

fiberoptik och trådlösa, eller Wi-Fi, kan systemen förändra framtiden för elektriska ledningar i åldringshem. Till exempel kan den traditionella koppartråden material ersätts med fiberoptiska system, som använder ljuspulser att bära elektrisk ström. Wi-Fi-system använder radiovågor som genomförs genom luften, och tas emot av en central mottagande kontakt. Denna applikation används redan av några hemdatorer att tillåta användningen av Internet och ersätta behovet av modem och många anslutande ledningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.