Vilka olika typer av bevattning av jordbruksmark?

bevattning av jordbruksmark är tillämpningen av vatten till grödor genom konstgjord väg. Bevattning främst används i områden med sporadisk regn eller potentiella villkor torka för att se till gröda mark får adekvat vatten för odling. Vattnet används i bevattning av jordbruksmark kan komma från olika källor, t. ex. grundvatten, floder, källor, sjöar, brunnar eller ytvatten.

Manuell bevattning är en av de mest grundläggande typer av bevattning av jordbruksmark. Jordbrukare eller arbetare använda vattna burkar för att mätta de grödor för hand. Eftersom manuell bevattning är ofta tidskrävande och fysiskt krävande, det brukar användas för små jordbruk eller i fattiga områden.

Innan framsteg gjordes i bevattning teknik, tenderade Ytbevattning vara det genomföras bevattningssystemet för storskalig bevattning. I yta bevattning, små kanaler har grävts hela längd beskärningsområdet och vatten hälls på toppen av kanalerna. Ytbevattning använder inga pumpar eller andra mekanismer och förlitar sig på allvar för att distribuera vatten över grödor längs kanalerna.

Sub-bevattning är en metod som ofta används för åkerbruk såsom paprika eller tomater. Metoden gäller vatten till grödorna från under markens yta. Ett rör är överösta av rötter grödor och vatten pumpas upp till rötterna för att se till att rötterna får rätt vattennivå beloppen.

Till vatten grödor från ovan, kan jordbrukarna använda sprinkler metoden. Sprinkler bevattning av jordbruksmark använder overhead sprinklersystem eller högt tryck gevär sprinkler gälla vatten för att beskära fält. Det finns också två typer av specialiserade sprinkler bevattning: center pivot-och sidled flytta.

Center pivot bevattning använder ett automatiskt system för sprinkler som är kopplade till fasta torn i mitten av beskärningsområdet. Sprinklerna roterar i en cirkulär rörelse att jämnt fördela vattnet över hela beskärningsområdet. Center pivot används ofta i platta, rymliga arealer.

Medan centrum pivot bevattningen är en stationär sprinkler metod, lateral flytta bevattning inte användas centralt fasta sprinkler. Ett system av rör är utrustad med ett hjul och sprinkler på varje enskild pipa. Sprinklerna är antingen roteras mekaniskt hand eller kan ha en roterande mekanism inbyggd Sprinklerna flytta över fälten och kan kräva en vattenslang som ska kopplas om eller ersättas så sprinklerna rör sig bort från den ursprungliga platsen. I sidled flytta bevattning av jordbruksmark tenderar att vara mer kostnadseffektiva än andra metoder, men kräver ständig övervakning.

lokaliserad bevattning använder ett lågt tryck för att försiktigt vatten grödor i små serier. En dripper kan leverera vatten droppvis direkt till roten området. Vatten kan också tillämpas genom underjordiska lågtryck underjordiska rörsystem. Eftersom lokaliserad bevattning är så kontrolleras, kan det minska över tillämpningen av vatten och förebygga uppkomsten av avfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.