Vilka olika typer av Water Filtration utrustning?

Water Filtration utrustning används för att behandla förorenat och orent vatten. Rening Metoden kan vara antingen en kemisk eller biologisk ett, och den specifika typ av utrustning som behövs varierar beroende på vattentillgången. Denna typ av tillbehör kan användas av stora företag som har en privat vatten väl, eller av personer som söker för att förbättra vattenkvaliteten i deras hem.

Det finns olika föroreningar som vattenfiltrering utrustning kan syfta till att undanröja. Även klorid läggas till vatten för att snabbt förstöra bakterier, är det en skadlig kemikalie vid förtäring i stora mängder. Keramiska vattenfilter används ofta för att bidra till att undanröja klorid i dricksvatten.

Hela huset partikelfilter används ofta för att eliminera rost och sediment. Eroderade partiklar kan ibland förts med vattenledningar. Dessa partiklar kan ibland vara tillräckligt stor för att synas på botten av ett glas vatten. Ansamling av sediment kan även täppa eller blockera vissa rörledningar och hindra vatten från att strömma helt och hållet. För att förhindra att sådana byggs upp uppstår, detta partikelfilter ibland installeras nära de viktigaste vattenlinjen till en byggnad.

Förorenat vatten ibland identifieras genom sin dåliga smak och lukt. Detta villkor kan vara ett resultat av överblivna klorid eller rostiga rören. Särskilda filter som kallas granulerat aktivt kol (GAC) filter, även kallat kolfilter, har förmåga att absorbera stora mängder orent vatten. Även om de ofta mycket bättre smak och lukt kan de leda till ibland i grumligt vatten på grund av utsläpp av luft.

Andra typer av vattenfiltrering utrustning ingår burk eller mot-top filter, som har stora innehavare, en för att samla kranvatten och en annan för att hålla rent vatten tha thas passerat genom filtret. Kran monterad filter är vanligtvis installerat på en diskbänk s vattenkran. Undersink filter är ofta placeras under diskbänken där de är dolda.

Omvänd osmos är en vatten filtreringssystem som använder tryck för att avlägsna potentiellt farliga partiklar från vattenflödet. Detta system kan ha flera olika utrustningar som filtrerar sediment och klor, och det kan använda sig av en ultraviolett lampa som hjälper lokalisera och förstöra alla mikrober som kan ha gått igenom den initiala filter. Många människor bor på landsbygden installera en omvänd osmos system för att hjälpa dem rena sitt eget vatten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.