Vilka olika typer av VVS Beslag?

VVS installationer kommer i alla former och storlekar, med varje enskild typ som används för ett särskilt ändamål. Fogar eller armbågar är vanligt förekommande, liksom te och kors beslag. De flesta VVS-armatur används för att ändra riktningen på vattnets flöde eller stoppa den helt och hållet.

Elbow fogar är VVS-detaljer som används för att ändra riktningen av vattnets flöde till antingen 45 ° eller 90 ° vinkel. De används ofta i sänkor och andra armaturer där ett avlopp för att bättre reglera den hastighet som vattnet kommer ut ur armaturen och in i septisk eller avloppssystem. Elbow ändar kan sockel, rumpa, svetsade eller gängade. En gata armbåge är en variant av denna typ av montering, i allmänhet med hane till hona trådar.

tee gemensamma är en annan typ av VVS-montering, används främst för att kombinera eller dela upp ett flöde av vatten. Båda ändarna är i allmänhet samma storlek, även om det finns sorter som har olika in-och utlopp storlekar, även känd som en reducering gemensamt. Tee lederna kan också användas i vissa datorkomponenter.

Cross leder också VVS-installationer. De har tre inlopp ventiler och en utloppsventil eller vice versa, och används ofta för sprinklersystem. Ofta är de inte används när du lägger VVS till ett hem eftersom de är dyrare än att använda flera tee leder.

VVS-installationer är inte alltid leder. Detta är fallet med lock och pluggar, som båda används för att stänga av en i slutet av en pipa. Skillnaden mellan de två är i vägen varje montering är utformad. Mössa passar över ändarna på ett rör, i allmänhet gängade så att de skruva i. Kontakter passar in i slutet av en pipa. Båda är i allmänhet gas-och vattentäta.

Clean-outs är också VVS-detaljer som används tillfälligt. De installeras i ett lättillgängligt område för att möjliggöra en skruv eller rör ormen ska införas för att rensa tilltäppta områden rör. Efter att rören rengörs samt ren-outs är oftast bort.

De flesta VVS-installationer är gjorda av olika typer av plast eller metall, oftast polyvinylklorid (PVC). Koppar och andra metallbeslag kan även finnas tillgängligt för äldre hus som kan ha koppar avlopp. Beslag i allmänhet säljs i hem förbättring och VVS-center leverans, och installeras med hjälp av specialiserade VVS-lim och bindemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.