Vilka olika typer av Indoor Air Control?

Övervakning inomhusluftens kvalitet är ofta viktigt att bibehålla hälsa och välbefinnande för de inne i en byggnad. Detta är särskilt användbart, där människor måste stanna i flera timmar och vara produktiv, till exempel i skolan eller på arbetsplatsen. I själva verket är en av de viktigaste skälen att de flesta företag är inne i motsats till den utomhus möjligheten att ha inomhusluft kontroll. De vanligaste typerna omfatta uppvärmning och kylning, filtrering och ventilation.

En av de mest påtagliga aspekterna av en struktur ofta är inomhustemperaturen. Studier har visat att för mycket värme kan göra det svårt att koncentrera sig, och även kan göra det svårare att hålla sig vaken. Å andra sidan, byggnader som är för kallt kan vara obekväma. Antingen extrem kan både minska produktiviteten och öka kostnaderna för företagets ägare som betalar räkningarna. Således en värme och en värmepump normalt anses viktigare roll i byggnader, eftersom de kan hålla byggnaden passagerare bekvämt och produktivt.

Ren luft är ofta lika viktigt som att uppnå den perfekta temperaturen i en byggnad , och det oftast kan erhållas genom filtrering. En luftrenare är en populär form av inomhusluft kontroll, eftersom det kan ta bort vanliga föroreningar som damm, rök och ångor. Denna typ av inomhusluft kontroll också kan minska problem med astma, eftersom den kan filtrera bort pollen, djur mjäll och asbest från luften. Byggnader kan innehålla en del mindre filtrering enheter, eller kan ha en inbyggd i värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC).

Ventilation är en annan vanlig typ av inomhusluftens kvalitet problem. Den mest grundläggande formen ofta är öppna dörrar och fönster i en byggnad för att spola ut interiör luften med hjälp av frisk luft från utsidan. Detta vanligtvis endast fungerar väl när det finns lite föroreningar och några föroreningar utanför, och när du lämnar dörrar och fönster öppna kan vara särskilt dyrt om en värme-eller kylsystem också är igång. En vanlig form av ventilation är en frånluftsfläkt som drar luft till utsidan. Denna typ av inomhusluft kontroll avser vanligen finns i badrum eller kök, men någonstans som har hög fuktighet i luften kan dra nytta av en frånluftsfläkt eftersom dess huvuduppgift är att ta bort fuktig luft.

Husdjur luft bekämpningsmetoder kan vara bärbar i mindre byggnader som inte behöver den industriella slag. Större byggnader fördel ofta från den typ inbyggt i strukturen. Faktum är att många värme-och kylsystem även filter som kan ta bort de flesta föroreningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.