Vilka olika typer av Air Filtration utrustning?

Luftfiltrering utrustning används för att rena luft. Det kan också hjälpa till att reglera temperatur, och ofta innehåller ett filter, eller hinder för att fånga skadliga luftburna partiklar såsom damm. Luftfiltrering utrustning installeras ofta för att rena det inre miljöer av bostäder, restauranger och större industriella byggnader, såsom fabriker.

Luftrenare används vanligtvis för det specifika syftet att ta bort smuts från luften. De flesta av dessa produkter även har inbyggd jonisatorer, som är enheter som släpper ut små partiklar som kallas elektroner i luften. Dessa elektroner fästa sig på partiklar från tobaksrök, damm och andra föroreningar och bilda större, kallas tyngre grupper joner. Den större storleken av joner gör det lättare för luft eller dammsugare för att fånga och suga i sådana skadliga partiklar.

Klimatanläggningar används allmänt i hem och kontor för att hantera temperaturen. Dessa maskiner skapar en cykel genom att dra i het luft, kyla ner den och släpper tillbaka den genom ett filter på önskad temperatur. Freongas är en viktig del i denna process. Denna gas värms först i luften, så att den passerar genom en serie rör tills den svalnar och in i en vätska. Samma gas i ett lägre tryck kapacitet styrkor sedan vätskan avdunsta till kall luft som släpps tillbaka ut i miljön.

Luftfuktare och avfuktare anses också vara luftfiltrering utrustning. Deras syfte är att kontrollera fuktighet, eller mängden vattenånga i luften. Kallt väder ger ofta låga nivåer av fukt, som kan orsaka torr hud och täppt näsa. Å andra sidan, under varmare månader, och särskilt på platser som ligger nära naturliga vattendrag kan luften vara mycket varmt och fuktigt, som kan bidra till spridningen av sjukdomar. Luftfuktare och avfuktare öka respektive minska eller önskad mängd vattenånga i luften och kan hjälpa människor att upprätthålla en luftfuktighet på ca 50%, vilket vanligtvis är optimal kondition.

Luftfiltrering utrustning kan också installeras i byggnader. Ibland kallas infälld montering filtrering, kan en sådan anordning eliminera behovet av öppna fönster och så oren luft inuti. Den större storleken på filter kan också bidra till bättre kontroll temperatur och fuktighet. Dessa system används ofta i restauranger eller stora anläggningar som har en massa folk som kommer in och ut. Monteringsmallen filtrering är ofta säkrat till en permanent struktur över taket, som ett stöd balk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.