Vilka är några av fördelarna med att vara en Blue Collar Worker?

Det kan finnas en uppfattning i samhället att "vit krage" anställning, i första hand ledande och professionella positioner är i allmänhet bättre att "blå krage" sysselsättning, karakteriseras som praktisk tillverknings-eller tjänstesektorn positioner. Sanningen är att en blå krage arbetstagare kan uppleva lika mycket om inte mer övergripande arbetstillfredsställelse som en vit krage arbetare, även om det ofta finns stora skillnader i löner eller utbildning. Det finns ett antal fördelar av att vara en blå krage arbetstagare, däribland stadig arbetstid, en klar uppdelning mellan arbete och privatliv, och en stark känsla av att utföra.

En blå krage arbetstagare arbetar ofta ett tilldelat skift, vilket innebär att han eller hon kan strukturera sitt personliga gången ett ordinarie arbetstid. För en första övergång blå krage arbetare, börjar arbetsdagen vid 07:00 och kommer troligen upphöra vid 3:30, eller någon annan 8 timmars block av tid. En andra förändring blå krage arbetstagare kan inte rapportera att arbeta fram till eftermiddagen, sedan arbeta fram till midnatt. Dessa ordinarie tillåta arbetare för att schemalägga viktiga personliga möten och andra frågor utanför jobbet. Många tjänstemän som inte arbetar i tillsyns-eller chefspositioner kan uppmanas att arbeta oregelbundna tider eller ägna mer övertid för att deras arbetsgivare.

Många arbetare också dra nytta av förmågan att lämna arbetet på jobbet och njuta av en tillfredsställande personlig livet. När skiftet är över, en blå krage arbetstagarens lojalitet kan flytta från sin arbetsgivare till sin familj. En vit krage arbetare i ett tillsyns-eller chefsposition kan uppmanas att offra ett personligt liv i utbyte mot företagets lojalitet. En blå krage arbetstagare kan bli ombedda eller tvingas arbeta övertid, men dessa uppoffringar är i allmänhet frivilliga och väl kompenseras. En friställd blå krage arbetstagare med en bestämd färdighet kan i allmänhet få arbete någon annanstans, men en friställd tjänstemän arbetstagaren ofta måste lära sig en helt ny sorts kompetens med ett nytt bolag.

Det finns också en personlig känsla av att utföra med många blå krage jobb. En byggnadsarbetare kan passera genom en ny byggnad och vet att han eller hon spelade en roll i dess genomförande. En fabriksarbetare kan se slutresultatet av hans eller hennes händers verk på en butikshylla eller till och med på vägen. Att vara en tjänst arbetstagare kan också väcka en känsla av tillfredsställelse, att veta att ett antal människor kommer att dra nytta av hans eller hennes insatser. Många arbetare tycker enorm personlig tillfredsställelse att veta att de har tjänat sitt levebröd genom hårt arbete och skicklighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.